tiistai 2. kesäkuuta 2015

Kädet tulessa

Viime tiistaina oli minun vuoroni kokeilla tallin melko uutta ponia, Akua. Meidän piti pitää estetunti, mutta se siirrettiin seuraavaan viikkoon. Noh, oli kumminkin kiva päästä kokeilemaan uutta ponia, josta tiesin vain vähän yksityiskohtia. Aku kuulemma on melko reipas ja sillä on mielettömän tasaiset askeleet. Poni muistuttaa ehkä hiukan Hugoa, mutta itse sain hiukan erilaisen kuvan tiistaina Akusta. Kiva poni, mutta ei noussut ykkössuosikiksi.

Aluksi ratsastettiin niihin tärkeisiin kulmiin ja muutenkin lämmiteltiin poneja. Melkein heti alkuravailun jälkeen siirryttiin käyntiin ja tuliin avoja pitkillä sivuilla. Alun pelinappuloiden etsimisen jälkeen meillä sujuivatkin avot jo sitten tosi kivasti. Aku tuntui heti alussa jollain tapaa "helpolta" ja hyvin apuja kuuntelevalta ponilta. Tunnin aikana siitä kumminkin alkoi löytyä haastetta, mutta palataan siihen hetken päästä. Avot siis sujuivat kivasti ja poni taipui mukavasti rungostaan.

kuvista suurkiitokset Iirikselle :)


Melkein heti avojen jälkeen jatkettiin ravissa ja aloitettiin tunnin pääharjoitus. Tultiin aluksi pariin kertaan lankkurivin alle, siirryttiin käyntiin ja tehtiin pohkeenväistöä seinälle asti. Tehtiin sama myös ravissa ja huomasin aluksi olevani hieman vinossa. Poni myös väisti hieman lapa edellä, mutta sain sen korjattua aika hyvin muistaen käyttää myös toista pohjetta tukena. Ravissa pitikin muistaa keskittyä omaan asentoon myös tarkasti.

Lisättiin harjoitukseen laukannostot niin, että aina L kirjaimessa siirryttiin käyntiin, väistätettiin uran sisäpuolelta uralle, jonka jälkeen nostettiin käynnistä S kirjaimessa laukka. Tässä tehtävässä riittikin haastetta, kun laukannosto tehtiin pisteessä. Aina ei tullut niin hyvää pohkeenväistöä ja poni ei ollut täysin suora laukannostossa. Laukka nousi kumminkin todella helposti Akun kanssa ja poni tuntui todella kivalta laukassa. Sillä kyllä oli mukavan tasaiset askeleet.



Ongelmia alkoi kumminkin harjoitusta tehdessämme aiheuttaa se, että Aku tuli todella vahvaksi edestä. Se painoi kuolainta ja kättä vasten todella rajusti, josta syntyi pienimuotoinen vetokilpailu. Sitähän tilannetta ei ratsastaja voita, joten kädet joutuivat todella kovalle. Vaikka Aku laukkasikin kivasti eteen alas, vajosi se turhankin alas painamaan. En oikein tiennyt mitä tehdä, koska Aku oli todella reippaana menossa ja tuntui niin vahvalta. Koitin elää kädellä, etten jäisi jäykkänä vetämään, mutta poni kyllä hiukan välillä kuskasi minua, vaikka siirtyikin raviin ihan kiltisti. Kädet tuntuivat olevan aivan tulessa ja niitä kramppasi pahasti. Välikäyntien aikana huokaisin helpotuksesta.


tässä vaiheessa tuli muutes sairaan hyvän tuntuinen temmonlisäys lävistäjällä! :)


Tehtiin tosiaan pohkeenväistö- laukannostoharjoitusta molempiin suuntiin. Toiseen suuntaan eivät pohkeenväistöt tuntuneet yhtä hyvin sujuvan, mutta laukka nousi kivasti pisteessä kummassakin suunnassa. Kun laukattiin hetken aikaa pidempään, teki mieli vain lysähtää ja päästää ohjat pitkäksi. Oli jotenkin todella vaikeaa kannatella itseään, kun poni painoi ja kävi niin vahvaksi edestä. Tein pääty-ympyröitä välillä, mutta en saanut sitä kauhean kevyeksi enää laukassa, kun se kerran oli päässyt vahvaksi. Teimme keskiympyrällä vastalaukkaharjoituksia, joissa ponia asetettiin ensin ulospäin, jonka jälkeen nostettiin vastalaukka. Meillä se sujui itseasiassa yllättävän hyvin.

Lopputunnista menimme ulos kentälle, mikä oli ihanaa. Päästiin lämpimään kesäsäähän ratsastelemaan ja t- paidassa tarkeni hyvin. Kentällä harjoittelimme itseasiassa käynnissä sulkutaivutusta ympyrällä, ja poni meni kyllä ihan mutkalle. Ehkä sieltä pari askelta tuli, mutta idean tajusin vasta ratsastuksen jälkeen kun oikeasti katsoin Youtubesta hyvän esimerkkivideon sulkutaivutuksesta. Jos päästään vielä jossain vaiheessa niitä treenailemaan, niin nyt minulta saattaisi irrota oikeita singaaleja ponille ja se ymmärtäisi mitä pyytäisin :D. Tähän mennessä on pääni yläpuolella lukenut selvästi kysymysmerkki.

ulospäin asettamista...


Kentältä saatiin ihania kuvia ja sitten vain loppuravailut. Aku on aika miellyttävä poni, mutta olen kyllä sitä mieltä, että sille ehdottomasti pitäisi hankkia vahvemmat kuolaimet. Osaan vain kuvitella, kun Aku riepottaisi jotain pikkutyttöä ympäri maneesia, koska se osaa olla niin kauhean vahva. Muuten ponista kyllä löytyy kivoja puolia ja vaikuttaa ihan osaavalta. Menisin kyllä uudestaan, mutta vahvempi kuolain olisi kyllä aika jees!

sulkuyritystä ;)


2 kommenttia:

  1. hienon näkösiä ootte! aku on söpö ! :3

    VastaaPoista