sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Pikku Bellalla

Viimeisellä viikolla minulla olikin luvassa todella paljon ohjelmaa, koska vaikka talli olikin virallisesti kiinni, oli vielä järkättynä muutamia ratsastustunteja. Tunnit tulivat leiriavustuksesta ja ratsastin ne maanantaina ja tiistaina. Maanantaina oli luvassa itsenäinen tunti, jonka menin pikku- Bellalla. Meidän lisäksemme maneesissa oli vain yksi ratsukko, joten tilaa oli. Kaverini tuli kuvaamaan ja samalla keksimään meille harjoituksia, joten ihan hauska tunti siitä tuli.

Aloitettiin melko pitkällä käyntityöskentelyllä, jonka aikana asettelimme poneja keskiympyrällä ja teimme pysähdyksiä ja peruutuksia. Pysähdykset olivat varsinkin hyvä Bellan kanssa, jotta se kuuntelisi. Kun siirryimme raviin, verkkailimme aluksi melko vapaasti ja tulin muutaman temmonlisäyksen lävistäjällä. Bellan ravi oli reipasta ja sellaista pikkuponin tikittävää ravia.

kuvat (c) Nelli :)


Raviverkkailun jälkeen aloitimme laukkatyöskentelyn niin, että menimme toiseen päätyyn pääty-ympyrälle. Sitten nostettiin vuorotellen laukka ja tehtiin toiseen päätyyn ympyrä laukassa. Bella oli laukassa hyvin reipas ja eteenpäinpyrkivä, ehkä vähän liiankin kaahaava. Sitä sai hillitä pääty-ympyrällä toden teolla. Kun olimme pariin kertaan tulleet laukkaharjoitusta, jatkettiin uraa pitkin ja nostettiin käynnistä laukka, laukattiin pikku pätkä, jonka jälkeen siirrettiin suoraan käyntiin. Aluksi laukannostot menivät ravin kautta, kun en ollut tarpeeksi tarkkana apujen kanssa. Parin laukannoston jälkeen saatiin kumminkin jutun jujusta kiinni ja käyntilaukannostot sujuivat tosi kivasti, kun vain valmistelin huolella niitä. Laukasta käyntiinsiirtyminen oli taas meille ylitsepääsemättömän haastavaa. Bella ei kuunnellut niin hyvin pidätteitä, jonka takia väliin tuli kiitoravipätkä. Ratsastajaa nauratti, kun yritti pidätellä innostunutta ponia ja siirtyä sujuvasti käyntiin.

laukannosto :D


Harjoitusten jälkeen käveltiin hetken välikäynnit, jonka jälkeen tultiin ravissa loivaa kiemurauraa niin, että keskelle tehtiin voltti kiemurauran sisällepäin. Bella taipui pikkuponina kivasti voltille, mutta oli melko jännittynyt ravissa edestä ja ravasi pää kohti kattoa. Se oli todella reipas, muttei malttanut rentoutua. Käynnissä poni oli parhaimmillaan. Kun olimme hetken aikaa tehneet ravissa harjoitusta, tultiin vielä loiva kiemuraura laukassa ilman volttia. Se oli myös kiemurauran sivuilla hyvää vastalaukkaharjoitusta.

Jatkettiin vielä kolmikaarisella ravailua. Suoristuskohdissa tehtiin käyntiinsiirtymiset, jotka onnistuivat meiltä hyvin. Bella oli ainakin pohkeen edessä ja siirtyi kivasti pohkeesta heti raviin. Lisättiin harjoitukseen myös laukannosto niin, että kolmikaarisen jälkeen tein voltin ja laukkasin pitkän sivun. Bella innostui voltilla ja nostikin hyvin vauhdikkaan laukan heti.



myönnetään, että laukkasin myös lävistäjän jonka seurauksena pomppiva ja vinkuva poni, joka ei osaa laukanvaihtoa :D
Sitten vain loppuravit jonka jälkeen ehdittiin vielä käynnissä tehdä hetki avotaivutusta. Vaikkei Bella kuulukaan suosikkiponeihini, oli kiva päästä taas itsenäisesti ratsastelemaan, vaikka olihan minulla siinä joku keksimässä harjoituksia ja kommentoimassa :D. Itsenäisesti ratsastelu on kumminkin tosi hyvää vaihtelua ratsastuskouluarkeen.



2 kommenttia: