keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Älä luovuta vielä, me ollaan kyllä oikeella tiellä!

...matka on pitkä ja kivinen...Niinpä niin, sellaiselta tuntuu Cinnamonin kanssa koulutuuppaus välillä. Poni ei ole mikään helppo tapaus ja se antaa paljon haasteita ripauksella porsasmaisuuttaan. Tämän kauden viimeisen tunnin menin Cinnamonilla, niin kuin viime vuonnakin sattumalta. Viimeinen tunti oli siis viime viikon tiistaina, joka oli meille leiriavustajille annettu tunti. Olinkin mennyt Cinnamonilla jo saman viikon sisään aiemmin ja nyt aioin ratsastaa paremmin kuin lauantaina.

Aloitettiin tunti melko heti raviverkalla, minulla oli ollut mielessä ilman satulaameno, mutta ehkä kausi oli ihan hyvä päättää vielä viimeiseen koulutuuppauskertaan. Niinpä siis lähdettiin tunnille kaikkien varusteiden kanssa ja aloitettiin melko pian kevyessä ravissa. Päätin saada Cinnamonin jo alussa liikkumaan reippaasti eteen enkä välittänyt mistään muodoista sun muista.




Alkutunnista asettelimme kulmiin ja tehtiin lyhyiden sivujen keskelle voltit harjoitusravissa. Volteilla opettaja kiinnitti paljon huomiota istuntaan ja kuulemma lantioni mukautui hyvin raviin. Talven aikana olen todella saanut kehitettyä istuntaani ja nyt ei tainnut enää edes kauheasti tulla sitä yhden hetken ongelmaa, notkoselkää. Kädet alkavat myös pikkuhiljaa löytää oikeaa paikkaansa, keskityttiinkin siihen, etteivät kyynerpäät työntyisi niin taakse, joka on joskus ollut minulla ongelmana. Ohja piti vain muistaa pitää sopivan mittaisena, mikä on myös yksi haaste Cinnamonin kanssa. Cinnamon tuntuu tarvitsevan omaa tilaansa, jotta se voi rentoutua eteen-alas. Välillä saikin ohjia taas keräillä käteen. Huomasin Cinnamonin välillä yrittävän pienentää voltin loppuosaa ja siinä saikin olla napakkana sanomassa ponille.

Aloitimme ravissa pohkeenväistöt taas niin, että tultiin lankkurivin alle ja väistätettiin urallepäin. Nyt muutes aletaan olla jo oikeassa suunnassa Cinnamonin kanssa pohkeenväistöjen osalta ja tunsin todella eron, kun oikeasti tein siinä hommia ja avut olivat oikeat. Ponilla pysyi kummasti sitten kaula suorassa ja taka- eikä etuosa jäänyt laahaamaan jälkeen. Pohkeenväistö on muutes kaikenkaikkiaan yllättävän haastava liike, kun mietitään. Sehän kuuluu aika yleisiin harjoituksiin, joita tehdään jo melko varhaisessakin vaiheessa. Siinä on kumminkin niin paljon asioita, mitä pitää ottaa huomioon ja se on sellaista hienosäätöä.

kattokaa miten ryhdikäs poni :D


Samaa tehtävää jatkettiin myös laukassa, eli urallepäin hieman väistöntapaista molemmilla sivuilla. Poni rikkoi pari kertaa raville, huomasinkin kuinka laukassa sai olla hieman voimakkaammat avut. Laitettiin ponilla todella takapää liikkeelle, kun takaa tuli Zandro- merimakkara. Cinnamon sai laukata todella reippaasti eteen, mikä oli ihan hyvä juttu. Poni jää helposti hieman paikalleen himmailemaan, joten nyt ainakin laukka pyöri paljon pontevammin.

Tunnin aikana Cinnamonkin hieman porsasteli, kun kaveri jäi keskelle pyörimään. Siinä sitten nähtiin muutamia pukkisarjoja, kun poni pelleili. Cinnamonilla on muutes yllättävän lennokkaat ja voimakkaat pukit. Cinnamon osaa tosiaan testata ratsastajaa ja on välillä vähän ärsyttävä. Mutta hyvinhän se sitten liikkuu eteenpäin kun vain sen laittaa menemään.

pukittelua..

väistätystä..


Lopputunnista sitten vain ravailtiin ja haettiin hyvää moodia. Cinnamonilla oli hyvin noussut selkä ja se käytti takajalkojaan hyvin. Poni pääsi kumminkin edestä karkailemaan ja en saanut siihen hyvää tuntumaa. Kun kierros kierrokselta jäin vain matkustelemaan ja poni pääsi lusmuilemaan, ärsyynnyin.  Nyt on tehtävä jotain! Jäin pääty-ympyrälle ja aloin taas ratsastamaan ja kappas, sittenhän poni liikkui oikein kivasti. Oli hyvä tuntea siellä ohjien päässä jotain, eikä poni vain jäänyt tyhjäksi edestä. Cinnamon tarvitsee tilaa, mutta se ei tarkoita että ohjat saisivat jäädä roikkumaan ja niitä heitettäisiin vain pois. Pääty-ympyrällä poni tuntui tosi kivalta ja olin tyytyväinen. Harmi, että Cinnamonin kanssa tuo yhteistyö oli aika ajoin vähän hakusessa ja se tosiaan pääsi karkaamaan. Noh, tästä vain jatketaan sitten syksyllä :)



vikan tunnin kunniaksi :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti