torstai 18. kesäkuuta 2015

Hyviä pätkiä, muttei parhaimmillaan

Loppukommentit olivatkin melko tuon tapaiset mitä otsikossa lukee. Menin lauantaina Cinnamonilla, jota toivoin pitkästä aikaa. En olekaan päässyt ponilla menemään joten oli ihan kiva pitkästä aikaa sitä kokeilla. Meitä oli tunnilla yhteensä neljä, joten tilaakin riitti mainiosti. Tosiaan tunti oli lauantaina sellainen ylimääräinen ratsastuskerta, joka saatiin toteutettua ennen ponien lomaa. Minulla ei ollut tällä kertaa kukaan räpsimässä kuvia, mutta tunnin loppupuoliskolla opettaja innostui nappaamaan muutamia :).

Alkutunnista otin kunnon koulutuuppaajafiiliksen ja lähdin ratsastamaan Cinnamonia tehokkaasti. Se ei rentoutunut kauhean hyvin edestä, mutta ainakin ravin rytmi oli kohdillaan ja volteilla taivutellessamme ja verrytellessämme alkoi pikkuhiljaa ponikin ryhdistäytymään ja otti takajalat alleen. Tehtiin tosiaan neljän sivun keskelle aina voltti, joka istuttiin harjoitusravissa. Muuten kevennettiin. Opettaja kiinnitti paljon huomiota myös hyvään istuntaan ja välillä huomautteli nyrkeistä. O-ou, kunhan ei vain tapa muodostuisi, nimittäin varsinkin ulkonyrkki (eli se, missä ei ole raippaa), meinaa kallistua vaakatasoon.



Verkattiin todella pitkään ravissa tehden voltteja molempiin suuntiin, kunnes jäätiin suurelle keskiympyrälle. Siinä sitten jatkettiin ponien työstämistä, jonka jälkeen nostettiin laukka. Cinnamonin laukka on todella pehmeä ja kiva työstää. Poni tuntui pehmeältä ja pyöreältä edestä, mutta meinasi vähän jäädä välillä paikoilleen laukkaamaan. Laukassa Cinnamon myös vähän meinasi punkea sisäänpäin ja tehdä omaa reittiään. Sain välillä suurentaa ympyrää reippaasti.

Laukan jälkeen jatkettiin uralla ja tultiin pari kertaa askeleenpidennys lävistäjällä. Cinnamon oli kivan herkkä pohkeelle ja lähti reippaasti eteen. Käveltiin hetken aikaa välikäynnit, jonka jälkeen sitten aloitettiin oikein kunnon uurastus pohkeenväistöjen parissa. Piti katsoa, että poni väistäisi kaula suorana, koska se oli ehkä meidän suurin ongelmamme. Cinnamon väisti muuten kivasti, mutta kaula ei pysynyt suorassa. Sain kumminkin korjattua sitä, ja osa sujuikin oikein mallikkaasti. Välillä myös itse saatoin kallistua johonkin päin kun sähelsin jotain.



ponin pää ja ratsastaja kallellaan samaan suuntaan :D
Väistöjä jatkoimme myös ravissa ja siinä saikin olla hieman voimakkaampi pohkeen kanssa ja sopivasti pidätettä mukana. Ravissa muutes koin onnistumisen tunteita, kun lähdimme väistöön oikealla tavalla. Välillä takaosa tuli liian perässä ja se piti ottaa mukaan. Itse istuin ryhdikkäänä ja kun muistin vain antaa oikeat avut ja pitää kaulan suorana, saatiin loppujen lopuksi oikein kivasti pohkeenväistöä aikaan Cinnamonin kanssa.

Poni oli ollut pätkittäin tosi kivan tuntuinen ja ravi oli sopivan tahdikas ja reipas. Lopputunnista se myös selvästi rentoutui eteen-alas kun ravattiin pääty-ympyrällä. Otettiin vielä vähän laukkaa pääty-ympyrällä ja Cinnamon tuntui tosi kivalta. Mutta haastava poni ja välillä ärsytti varsinkin volteilla se, kuinka  porsasmaisesti poni oli punkemassa sisäänpäin eikä sisäpohje aina mennyt hyvin läpi. Cinnamonista löytyy monia haastavia asioita, enkä ole vielä oppinut ratsastamaan sitä ponia täysin oikein. Noh, onhan siitä myös aikaa kun sillä menin.




Tosiaan loppuravit sujuivat mukavasti ja Cinnamonin kanssa oli kiva lopettaa onnistumiseen. En ollut kumminkaan aivan tyytyväinen tuntiin, poni oli päässyt hieman porsastelemaan ja testaamaan minua volteilla. Niitä hyviä pätkiä oli, mutta opettajakin sanoi ettei Cinnamon tänään ollut parhaimillaan. Poni ehkä myös vaistoaa lähestyvän laidunloman ;)..

Ainiin, kertokaa mitä mieltä olette uudesta bannerista jonka tein itse. Olen oppinut niitä vähän itsekin tosiaan väsäilemään ja katsotaan jos innostun toistekin! Nyt kun oli niin paljon ihania ulkokuviakin muistikortilla, niin vähän pirteämpää kun ei ole pimeitä maneesikuvia mukana :).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti