perjantai 5. kesäkuuta 2015

Ei haasteita = tylsä tunti

Tiistaina meillä oli estetunti, joka kumminkin oli melko tylsä sellainen. Sain mennä ihanalla hyppääjällä, nimittäin Hugolla, mutta en päässyt hyppäämään kunnolla, vaikka siihen olisi ollut kaikki mahdollisuudet. Mutta, kerron kumminkin tunnistamme. Tunnilla oli tosiaan mukana ihan kivat ponit ja meitä taisi olla noin kuusi ratsastajaa. Esteitä tulikin tällä kertaa todella paljon ja roudasimme niitä ulkoolta maneesin kulmaan valmiiksi tuntiamme varten. Yhteensä 14 tolpan ja puomin kantamisessa olikin pienoinen työ, mutta piakkoin saimme sitten radan valmiiksi. Toisella pitkällä sivulla oli kolmen esteen innari, lävistäjällä sarja joista taaimmainen oli okseri. Sitten oli vielä yksi este toisen pitkän sivun suuntaisesti.

Kuvat (c) Nanna


Aloitettiin tunti alun ravailun jälkeen tulemalla puomit kevyessä istunnassa. Hugo nosteli jalkojaan ihan hyvin, se olisi voinut olla ehkä hiukan ryhdikkäämpi. Kun olimme tulleet puomit molempiin suuntiin, laitettiin toisella pitkällä sivulla olevat siniset puomit laukkaväliksi. Tulimme puomit pari kertaa laukassa, jonka jälkeen tehtiin puomeilla pienimuotoinen harjoitus. Harjoituksessa ravattiin ensin jumppasarjan puomien yli, jonka jälkeen nostettiin heti laukka ja tultiin laukkapuomit. Laukannostot tulivat ponin kanssa ainakin aivan heti, kun vain edes hiukan ajattelin asiaa pohkeilla. Hiukan ongelmia aiheutti jumppasarjan puomit, jotka piti kärsivällisesti jaksaa ravata, vaikka ponit alkoivat tietää että laukka nousisi heti niiden jälkeen. Hugo siis hiukan kiihdytteli, kun ennakoi nostoa. Laukkapuomeille tuli pari kertaa pieni sähläys kun askeleet eivät sopineet, mutta loppujen lopuksi saatiin tehtävä onnistumaan ilman suurempia ongelmia. Hugo oli reipas ja eteenpäinpyrkivä.

Otsapanta ihan vinossa xD


Kaikki esteet nostettiin ristikoiksi ja aloitettiin radan ratsastaminen. Ensin innari, sitten sarja jonka jälkeen vielä yksittäinen pysty. Hugo on melko helppo esteratsu ja me suoritimmekin melko tasaisen varmasti pikkuristikot. Ehkä olisi voinut olla vielä hieman reippaampi ja napakampi laukka. Yhdellä esteellä olisi voinut jättää viimeisen pikku laukka-askeleen välistä, jos olisin reagoinut pohkeella. Reippautta siis lähdettiin korjaamaan seuraavalla radalla, joka pysyi edelleen samana ristikkoratana...

Toinen rata sujui mielestäni paremmin ja uskalsin ratsastaa pohkeella vahvemmin, saatiinkin sarjalle todella hyvät hypyt kun oli tarpeeksi reippautta. Nyt myös paikat osuivat kohdilleen ja oli ihan siisti rata.

tässä tämä lähelle tullut


Lopussa tultiin vielä innari ja sarja pelkästään. Okserin takapuomi nostettiin noin 60cm korkeudelle. Muut pysyivät ristikkoina, mikä oli mielestäni melko tylsää. Ihan senkin takia, koska tuollaisella perusradalla ei ollut meillä Hugon kanssa ongelmia ja ollaanhan me hypätty 80cm korkeudellakin. Noh, tultiin sitten sama uudestaan ja hyvin poni hyppäsi. Sitten vain taputukset ja rentoa kevyttä ravia lopputunti. Tosiaan, tunti tuntui hieman tylsähköltä juurikin sen takia, ettei ollut kauheasti haastetta. Mutta ehkä tälläistäkin rutiinia on hyvä kasvattaa. Odotan kyllä innolla esteleiriä, joka on jo parin viikon päästä! Tälläistä tällä kertaa.


okserista ei ole tunnin loppuvaiheessa kuvaa 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti