sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Videopostausta mahtavasta päivästä!

Moikka, tällä kertaa annankin videon puhua puolestaan, koska nyt on pitkästä aikaa luvassa videopostausta. Raotan kumminkin ensin hieman aihetta teille, nimittäin sovimme Iidan kanssa tallireissusta Tuomarinkylän tallille, jossa Iidan hevonen asustelee. Sinne siis oli tarkoitus mennä aluksi katsomaan Iidan ratsastusta, mutta loppujen lopuksi olikin minun vuoroni mennä Nikosialla, huhhuh. Uuteen suureen hevoseen tutustuminen hieman aluksi jännitti, mutta loppujen lopuksi meillä oli oikein hauskaa ja Nikosia oli hieno! ;) Tuli jopa kokeiltua laukanvaihtoja, jossa yhdessä vaiheessa heppa hiukan kuumui, itse ehkä unohdin siinä vaiheessa kunnon pidätteet ennen apuja. Mutta vähän erilaista postausta siis tähän väliin.



Aluksi se oli tosiaan totuttelua hieman erilaiseen ratsuun, kuin nuo ratsastuskoulun ponit. Nikosia vaikutti oikein hienolta hevoselta ja reippaalta. Suurin osa tuntia ravailin kevyessä ravissa, koska jotenkin minua epäilytti harjoitusravi, olisiko se sitten kauhean isoaskeleista ja vaikeaa istua? Mutta ei se ollutkaan niin hirveää, vaan ihan hyvin siinä pystyi istumaan. Iida keksi meille kaikenlaisia harjoituksia ja tuli kokeiltua myös avotaivutusta. Se ei ihan mennyt oppikirjan mukaisesti, mutta pari askelta tuli :D. Nikosia pisti välillä kokonaan liinat kiinni ja saatiin hienoa suoraa peruutustakin nähdä. Lopputunnista keksittiin vielä hiukan haastavampi harjoitus jonka tulin vain kerran. Eli pääty-ympyrällä laukassa, siitä lävistäjälle - laukanvaihto ja toiseen suuntaan pääty-ympyrä, jonka jälkeen takaisin lävistäjälle. Eka sujui hyvin, mutta tokassa tosiaan heponen hiukan kuumui.



Nikosian laukka taas oli tosi kivasti pyörivää ja vahvaa. Siinä sai ihan käyttää vatsalihaksia, että pääsi hyvin menoon mukautumaan. Koulusatula muutes oli kyllä tosi miellyttävä istua! Tämä on toinen kerta, kun menen yksityisellä hevosella. Jos joku muistaa Chaki- postaukseni, tuntui Nikosia itseasiassa hieman samanlaiselta kuin Chaki. Molemmat ovat reippaita hevosia, jotka selkeästi eroavat ratsastuskoulupolleista ja tuntuvat hienolta ratsastaa. Kiitokset vielä superisti Iidalle, kun pääsin Nikosiaa kokeilemaan! Katsotaan jos vastavuoroisesti sitten tulen kuvailemaan, kun Iida itse ratsastaa Nikosialla :). Mutta nyt päästän teidät videopostuksen pariin.

linkki videoon


2 kommenttia:

  1. Hahaa ei mitään ! Kiitti sulle ku olit ja oli super kivaa ! Nikosia näyttää kyl semi laamalt mut pikkuvikoja ;)

    VastaaPoista