maanantai 18. toukokuuta 2015

Tahmatimppa

Tiistaina tulikin yllätykseksi ratsuksi Tinjamin. Olin sinäänsä hiukan pettynyt, koska omia tuntejani oli kaksi enää jäljellä ennen sunnuntain kisoja. Koulukisoihin tosiaan olen toivonut Dexteriä ja sillä en sitten päässyt harjoittelemaan, mikä tietenkin harmitti. Se nimittäin tarkoittaa sitä, että harjoittelut jäävät yhteen tuntiin. Itse Tinjaminilla oli kumminkin ihan kiva mennä koulua, ja todella pitkästä aikaa. En edes muistanut milloin viimeksi ratsastin tuolla ponilla. Nyt kumminkin sitten pääsin kipuamaan pikkuponin selkään.

Aloitimme tunnin melko suoraan alkuravailun jälkeen pääharjoituksella hetken aikaa käynnissä. Mentiin kolmikaariselle kiemurauralle (sitäkään ei olla vähään aikaan puuhattu) ja siinä sitten alettiin työskentelemään ponien kanssa. Tinjaminin kanssa kesti aika kauan totutella poniin ja kun siirryttiin raviin, sitä sai välillä ihan patistella eteenpäin. Huomattiin myös opettajan kanssa, että jäin hiukan liikaakin ratsastamaan taaksepäin kädellä. Muuten kolmikaarinen sujui hyvin ja se oli todella hyvä harjoitus, kun sai vähän taivutella ponia alkuverkaksi tehokkaasti.



kuvat ovat lauantailta, jolloin menin sattumalta myös Timpalla.
Käynnissä tehdessämme kolmikaarista, teimme toisella pitkällä sivulla avotaivutusta. Avot sujuivat muuten aikas hyvin Tinjaminin kanssa käynnissä. Se kuunteli todella hyvin apuja. Jatkettiin tehtävää ravissa. Pikkuhiljaa löytyi jo niitä oikeita nappuloita ja poni kulki vähän reippaammin. Tehtiin kolmikaarista molempiin suuntiin ja istuttiin paljon harjoitusravissa. Tinjaminin tasaisessa ravissa olikin mukava istua ja tehdä tehtävää.  Kaarteet olivat ehdottomasti hyvä harjoitus meille, koska Tinjamin taipui hyvin kaarteiden läpi ja saatiin hyvät, kaarevat tiet.

Avotaivutuksia en ollut varma, pitikö niitä jatkaa myös ravissa. Päätin kumminkin lähteä tekemään niitä Tinjaminin kanssa ja pari kertaa ei tahti säilynyt ja poni rikkoi käyntiin. Kun vain itse muistin pitää sen pohkeen mukana, niin saatiin muutama ihan hyväkin avopätkä. Pikkutinjamin teki oikein hienosti ja tuntui kivalta. Välillä kumminkin jäätiin ehkä vähän himmailemaan kolmikaarisella ja meinasi mennä hermot kun pohje ei tuntunut menevän perille. Vaikka se ajoittain liikkuikin reippaasti, oli silti hiukan tahmean tuntuista ratsastaa. Myös edestä Tinjamin tuntui vähän epätasaiselta ja levottomalta. Se heilutteli välillä päätään, eikä tuntuma pysynyt tasaisena, vaikka muuten kulkikin kivan pyöreänä.


huilahdustauko :D
Kolmikaariseen otettiin mukaan laukka, viimeisen kaarteen alussa nostettiin laukka, laukattiin kaarre ja jatkettiin koko pitkä sivu loppuun. Laukannostoissa Tinjamin vähän jännittyi eikä ne nousseet niin terävästi pisteessä. Poni otti muutamia kipitysaskelia ennen kuin nosti laukan. Muuten laukka oli kivan aktiivista. Tinjaminin laukka vaan on todella kovaa ja terävää istua, joten sai todella niin sanotusti "vetää alanepparin kiinni" ja oikeasti yrittää istua liikkeessä mukana.

Tehtiin myös kolmikaarisen keskimmäiseen kaareen voltti ja pikkuhiljaa pidennettiin laukkaamisen määrää. Eli jatkettiinkin uuden kolmikaarisen ensimmäisen kaarteen loppuun asti ja vain keskimmäinen ravattiin. Nyt oli ainakin ravi reipasta, kun laukannosto tuli melkein heti uudestaan. Lopputunnista alkoikin Tinjamin olla tosi kiva.



Sitten olikin vain loppuravien aika. Kaiken kaikkiaan en ollut niin tyytyväinen tuntiin, olisin ehkä voinut ratsastaa vähän paremmin ja laittaa Tinjaminin liikkeelle napakammin. Jäi vähän sellainen "ihan ok" fiilis, Tinjamin oli ollut vähän tahmaisen tuntuinen, mutta en myöskään saanut sitä parhainta esiin tiistaina ponista. Olisi kyllä lopputunnista ollut kiva saada kuvia, kun T-paita kelikin tuli korkattua, tulihan siinä sen verran kuuma!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti