lauantai 8. elokuuta 2015

Sujui kuin tanssi

Moikka! Nyt parin viikon jälkeen olen kotiutunut mökiltä, jossa pääsin ratsastelemaan paljon. Saavuimme mökille maanantaina ja jo torstaina oli ensimmäinen ratsastuskerta. Menin siis normaalille koulutunnille ja sain ratsukseni minulle ihan uuden tuttavuuden, Tanssin. Sain kuulla, että Tanssi on sellainen melko pieni poni ja ihan kiva ratsastaa. Aluksi mielikuvani olivat kipittäjä shettiksessä, mutta poni osoittautuikin ihan erilaiseksi.

Pääsin ensimmäistä kertaa testaamaan pelham-kuolaimia, jotka Tanssilla oli käytössä. Oli hauskaa päästä kokeilemaan jotain uutta. Tunti alkoi niin, että kävelimme aluksi aika pitkään. Käynnissä tutustuimme ratsuihimme ja lähdimme ensin työstämään poneja siinä askellajissa. Aloitimme aktivoimalla ratsujen taka- ja etujalkoja ja jumppaamalla erilaisilla väistöliikkeillä. Toisella pitkällä sivulla ajatuksena oli pitää etuosa uran sisäpuolella avotaivutusmaisesti ja toisella sitten takaosa sulkutaivutusmaisesti. Tanssin kanssa nämä liikkeet sujuivat yllättävän hyvin. Käynnissä sainkin kommenttia, että ei haitannut vaikka menimme tehtävän avossa kun se sujui hyvin. Kun tulimme vuorotellen vielä avoa, Tanssilla oli selvästi vaikeampi saada sujumaan toisella pitkällä sivulla.



Teimme molempiin suuntiin avoa käynnissä melko pitkään, jonka jälkeen aloitettiin harjoitusta ravissa. Tulimme pituushalkaisijalle ja siitä teimme pohkeenväistöä uralle asti. Pätkässä tärkeää oli, että jatkoi ihan loppuun asti jonka itse pariin kertaan unohdin. Lopetin muutama metri ennen seinää ja vain käänsin uralle. Muuten Tanssi väisti tosi kivasti, vaikka välillä pää ei ollut suorana vaan taipui toiseen suuntaan. Pari kertaa poni myös lähti luisumaan lapa edellä, mutta sain sen kumminkin korjattua ihan hyvin. Kokonaisuudessaan saatiin hyviä perusväistöpätkiä aikaan ja poni kulki tosi nätisti ja tasaisesti. Teimme pohkeenväistöt molemmista suunnista tullen keskihalkaisijalle.



Pohkeenväistöjen ja muidenkin verkkailuharjoitusten jälkeen aloitettiin varsinainen tehtävä joka oli kokonaisuutena melko haastava. Tehtävä aloitettiin tulemalla toiselle pitkälle sivulle ravissa, jossa mentiin keskiravia. Keskiravin jälkeen kirjaimessa ennen kirjainta K siirryimme selkeään harjoitusraviin ja eron tuli näkyä. K- kirjaimessa siirryttiin käyntiin jolloin valmisteltiin laukannostoon. Laukka nostettiin käynnistä kirjaimessa A ja laukassa tehtiin vielä toisen pitkän sivun keskellä voltti. Aika paljon hommaa, eikös? Siinä olikin todella lopputunnin harjoitus, mutta Tanssin kanssa minusta tuntui että todella kaikki voisi onnistua sillä tunnilla.

Käytin kaikkia oppeja mitä olen matkan varrella oppinut. Pientä kokoamista ennen keskiraviin lähtöä ja ainakin Fireboyn kanssa piti vain hieman viedä kättä eteen niin se lähti. Saman tein Tanssin kanssa pohkeet tehosteena ja voi vitsi miten hyvin onnistui! Saatiin kehuja että siinä oli hyvä keskiravi. Keskiravista sain myös ravin takaisin harjoitusraviksi, jonka jälkeen oli tehtävän ehkä meille haastavin kohta eli käyntilaukannosto. Tanssi ei ollut niin herkkänä nostamassa ja helposti otti pari raviaskelta siihen väliin. Lopputunnista laukannoston jälkeen myös vauhti alkoi kiihtyä, mutta voltin avulla sain sen taas sellaiseksi, mitä itse halusin.



Tällä ratsastuskerralla ja muillakin sain ihanan äitini kuvailemaan, joten materiaalia on paljon. Tanssin ratsastuksesta kuvailtiin pääosin videota, joten laitan videon tähän alas. Olisi todella kiva kuulla kommenttia meidän menosta, sillä mun mielestä tunti oli yksi parhaita tänä kesänä. Tanssi on tosiaan pari vuotta taaksepäin menemäni Dottyn varsa, joka "on ostettu takaisin kotiin kasvamaan hienoksi ratsuksi". Itse ihastuin tuohon poniin täysin. Mutta videolta näkee pätkiä meidän harjoituksista, harmi vain hyvästä keskiravista ei tullut videopätkää, mutta laukannostosta kyllä :).

linkki videoon



4 kommenttia:

  1. Niin siis millä tallilla olit ratsastamassa?

    VastaaPoista
  2. Kiva postaus, ja sun istunta on niin hyvän näkönen tossa videolla ! Taisitte olla aika hyvä pari Tanssin kanssa ! :3

    VastaaPoista