lauantai 15. elokuuta 2015

Suuri, suurempi, Antero

Nyt pitääkin alkaa oikein olan takaa ottaa näitä postauksia kiinni, sillä jo kaksi ratsastuskertaakin on jo ehtinyt Tapiolassa mennä. Tässä postauksessa kerron kumminkin vielä meidän mökkireissumme yhdestä ratsastuskerrasta, joka oli taas koulutunti. Tunnille sain ihan uuden tuttavuuden, ison hevosen nimeltään Antero. Kaksi kertaa mentyäni pienillä poneilla, olikin tuohon jättiin totutteleminen. Tunnin lopussa sain kuulla että tunti oli Junnujen Helppo A- tasoinen ja opettaja sanoi minua taitavaksi, mutta että olisin Junnu HeA? Ei ehkä vielä vähään aikaan xD

Oltiin tunnit maneesissa, koska kenttä ei ollut hyvässä kunnossa. Kuvat ovat siis aika pimeitä, mutta sain myös paljon videomateriaalia omasta ratsastuksestani, mikä oli kiva. Kun keräsimme ohjat alkukäyntien jälkeen, itselleni tuli avuton tunne "Miten ihmeessä voisin vaikuttaa tälläiseen isoon hevoseen". Tunsin itseni todella pieneksi siellä selässä. Aloitimme ravailemaan loivilla kiemuraurilla jossa sitten tutustuin ratsuuni. 



Alkuravailut suoritettiin siis niin, että molemmilla pitkillä sivuilla teimme loivat kiemuraurat ja päätyihin isot voltit. Antero oli alkuraveissa melko kankea ja tuntui etten päässyt hevosen ympärille kunnolla. Se köpötteli melko laamamaisesti, vaikka vastasikin pohkeeseen tosi kivan reippaasti. Hevonen ei ollut mitenkään laiskan tuntuinen. Kun olimme ravailleet, aloitimme väistöharjoitukset, jossa pääsi vähän aktivoimaan hevosia. 

Väistöharjoitusta tehtiin loivan kiemurauran tapaisesti, eli ensin väistätettiin keskihalkaisijaan päin, sitten suoristus, voltti ulospäin jonka jälkeen takaisin uralle väistöä. Aloitettiin tehtävä käynnissä ja saatiin aika hyvää tasaista väistöä, vaikka pari kertaa piti muistaa katsoa missä se kaula meni ja pitää hevonen suorana. Anteron kanssa väistöt kumminkin menivät kokonaisuudessaan hyvin ja hetken hakemisen jälkeen ne onnistuivat myös ravissa. Järkytyin kuinka haastava harjoitusravi Anterolla oli istua, siinä sai todella kaikin voimin koittaa istua ja tuntui että heiluin kuin perunasäkki siellä selässä. Niinpä välillä oli pakko hieman ottaa vapautta ja kevennellä. 



Ravissa pohkeenväistössä hevonen vähän heilutteli päätään eikä pysynyt niin suorana, mutta kyllä sieltä tuli hyviäkin pätkiä. Kun olimme tehneet jonkin aikaa väistöä, otettiin laukannosto mukaan. Tulimme käynnissä keskihalkaisijalle, siitä pohkeenväistöä uralle ja viimeisen askeleen kohdalla nostettiin myötälaukka. Tehtävä ei ollutkaan mikään helppo, varsinkin kun Antero alkoi hiukan kuumumaan. Laukannostot hevosella oli kivan teräviä eikä ravirikkoja tullut. Ensimmäisellä kerralla kumminkin takaosa johti väistöä liikaa, jolloin hevonen nosti vastalaukan. Toisella kerralla muistin kumminkin tehdä hiukan loivempaa väistöä ja saatiin onnistuminen.

Vaihdettiin lävistäjällä suuntaa jonka jälkeen tehtiin sama harjoitus oikeaan suuntaan mutta vain niin, että väistätettiin uralta uran sisäpuolelle ja sitten nostettiin myötälaukka. Tärkeää oli jatkaa samaa linjaa uran sisäpuolella, eikä päästää hevosia valumaan uralle laukassa. Anteron kanssa suurin osa tehtävästä sujui hyvin, mutta jossain kohtaa hevonen alkoi tänttäröimään ja steppaili. Se alkoi ennakoimaan nostoa, jolloin väistö oli enemmänkin paikallaan pomppimista. Jatkettiin niin kauan, kunnes onnistui ja viimeinen kerta olikin tosi hyvä. 



Loppuraveissa Antero rentoutui kivasti ja tuntui muutenkin tosi hyvältä. Sain kuulla, että Anterollakin on välillä omat haasteensa juurikin siinä, että se saattaa kuumua tehtävissä. Alkukankeuden jälkeen hevonen tuntuikin oikein kivalta ja hienolta. Ainakin tuli vatsalihaksia käytettyä, kun yritti olla hölskymättä Anteron isossa ravissa! Sain tunnin eri harjoituksista mukavasti videopätkiä, joten näette vähän miltä ne näytti :). 



linkki videoon

4 kommenttia:

  1. :D Joo... aika heikko tasoisen näköinen HeA tunti... näytti muiden meno kyllä ennemminkin perusmerkkitaso :D
    Mutta Wau! Sinä menit kyllä hienosti uudella hevosella, selvästi parhaiten videolla esiintyvistä ratsastajista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, mutta eri ratsastuskouluissa eri tasoisia :D. Ja kiitos kovasti! :)

      Poista
  2. Tosi kivalt näyttää teiän meno ku et oo menny paljoo hevosil! Sustahan tulee hevosratsastaja ;)

    VastaaPoista