sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Mutainen esteratsuni mun

Viime lauantaina menin esteitä extratunnilla ja olin siellä tietenkin sitten Domilla. Kun poni tuli tarhasta sisään, huomasin toiselta puolelta ihan mustaksi muuttuneen mutakasan. Siinä ryhdyinkin sitten kuurausoperaatioon ja pesin ponin sienellä. Puhdasta karvaa ei alta meinannut millään paljastua, mutta pahimmat hiekkakerrokset sain pois. Mietinkin miltä tuo poni mahtaisi näyttää kuvissa, mutta niihin tuli edustavampi puoli esiin.

Kun mutainen Domi oli muuttunut märäksi tummaksi ratsuksi, oli aika vähän kuivata sitä ja sitten myöhemmin varustaa. Poni onneksi ehti kuivua ihan hyvin ennen tuntia. Meillä oli tunnilla ihan mukava rata, johon kuului myös okseri. Jotenkin ennen tuntia oli vähän sellainen fiilis ettei olisi jaksanut ratsastaa, minkä takia ehkä ei ollut niin paljon ajatusta mukana tällä kertaa omassa ratsastuksessa.

Tunnin kuvista kiitos Sanna :)


Aloitettiin estetunti verkkailemalla ensin ihan rauhassa. Domi meni alussa jo mukavan reippaasti ja ravasi rennosti. Pakko nyt myöntää etten tästä estetunnista kamalan paljoa muista, seuraavana päivänä pienoinen flunssanpoikanen iski, joten ehkä senkin takia en keskittynyt aivan sataprosenttisesti. Mutta alkuverkattiin kaikki askellajit läpi, jonka jälkeen sitten aloitettiin ensin ihan verkkahypyillä pikkupystyinä ja ympyrällä oleva ristikko tultiin pariin otteeseen. Pääty-ympyrällä pitikin katsoa ettei poni luisunut ulospäin esteen ohi vaan tuli hyvässä linjassa siihen. Muuten Domi hoiti hyvin hommat ja minun tehtäväksi oli vain katsoa hyvät paikat ja tiet. Poni oli ihan menossa ja innoissaan taas hyppäämisestä.

Kun olimme tulleet pienempänä kaikkia radan osia, lähdettiin ratsastamaan rataa vuorotellen. Ponin kanssa taas tälläkin kertaa pientä ongelmaa muodosti laukanvaihdot, Domi olisi halunnut taas jatkaa reippaasti eteenpäin vaihtamatta laukkaa. Sen takia tärkeää oli jo esteen päällä kertoa ponille, että laukka vaihtuisi. Rata oli muuten ihan hyvä, mutta juurikin vain ihan hyvä. Vielä oli parannettavaa siellä täällä.




Nyt aloin löytämään parempaa asentoa jo esteillä. Lähestymisissä löysin sellaisen tasapainoisen hyvän asennon, josta oli helppo nousta kevyeeseen istuntaan. Nyt en myöskään liikaa hyökännyt liikkeen edellä esteistuntaan. Tunnin kaava meni melko samalla tavalla kuin muillakin estetunneilla, eli kun oltiin tultu keskikokoisina pystyinä rata, esteet korotettiin siihen 70cm korkeuteen niille jotka halusivat. Tulin Domin kanssa tuon korkeamman radan sitten omalla vuorollani.

Meillä on alkanut nyt sujumaan jo paremmin ja sainkin tosi kivan tunteen, että nyt oltiin samalla aaltopituudella. Domi hyppäsi tosi reippaasti ja imi itse esteille. Kyllä se poni on vaan kasvanut siitä kakara-ajastaan ja nyt se oli jopa aika helppo ratsu, kun ei keksinyt mitään omia porsailujaan vaan keskittyi tehtävään. Rata sujui ihan hyvin taas ja ponin hypyt olivat hyviä.




Kun oltiin tultu rata, nostettiin pinkkiä yksittäistä pystyä vielä kasikympin yli ja tultiin yksitellen. Domi ponnisti vähän kauempaa, joten käsi ei ehkä myödännyt tarpeeksi. Muutenkin tuon ponin kanssa saa olla valmiina, koska se lähtee usein hyppyyn vähän kauempaa. Olin tunnin jälkeen tyytyväinen, Domi oli super. Siinä loppuraveja ravaillessa huomasin yhtäkkiä että kaikki tulivat keskelle ja alas selästä. Sain pian tietää, että tunnilla oli tapana kantaa esteet ponien kanssa pois sitten loppukäyntien yhteydessä maasta käsin. Niinpä pääsi Domikin "kantopuuhiin".

Huomaa muutes, että kuvista tulee ihan superisti parempia kun tunti on tuolleen aamupäivästä. Pitäisikö alkaa ratsastamaan viikonloppuisin :D. Mutta juu, näkee kyllä selvän eron siinä kuvien valoisuudessa kun vertaa viiden ja kuuden välillä räpsittyihin kuviin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti