tiistai 27. lokakuuta 2015

Estetreenit #2

Omalla tunnilla viime tiistaina pääsin taas hyppäämään Domilla. Meillä oli aika mukava ja yksinkertainen rata, jossa kumminkin oli linja ja suunnanvaihtoja. Nyt jo Domilla muutamia kertoja menneenä löytyi poniin myös vähän enemmän tuntumaa esteilläkin ja alkuverkka oli tehokas. Domi oli oikein mukavan tuntuinen, piti vain muistaa ne ohjat pitää tarpeeksi lyhyenä.

Jo heti alkuverkan jälkeen lähdettiin sujuvasti ja tehokkaasti hyppäämään. Tultiin toisella pitkällä sivulla olevaa pystyä ensin ristikkokorkeudella pari kertaa, jonka jälkeen sitä sitten nostettiinkin jo vaihe vaiheelta. Domin kanssa hypyt menivät ihan kivasti, poni muutaman kerran kaarteen jälkeen ei ollut täysin suora ja jouduinkin aika paljon suoristamaan ulko-ohjalla ponia. Hypyt Domi otti myös melko kaukaa, joten siinä sai ihan ennakoida ponin hyppyjä.

kuvia oli tällä kertaa vain viimeisestä radasta, joten tämä kuva aiemmalta tunnilta. Vikan radan kuvista kiitos Amalialle!


Kun olimme hypänneet verkkaesteenä sitä pystyä, otettiin myös muita radanosia mukaan. Tultiin heti pieni rata, johon kuului linjaa ja suunnanmuutoksia. Domi oli sillä kerralla ihan super ja kulki kuin ajatus. Poni liikkui oma-aloitteisesti eteen, ja lähti hyppyihin mielummin kauempaa kuin olisi ottanut yhden lisäaskeleen lähelle. Näihin Domin omiin päätöksiin en ollut aivan joka tilanteessa varautunut, joten muutaman kerran olin jäljessä hypystä, jolloin automaattinen myötääminen vähän jäi. Oli hyvä tiedostaa virhe ja olla sitten hereillä seuraavissa hypyissä.

Tultiin rata vuorotellen noin 50-60cm korkeudella. Domin kanssa muuten meni hyvin, mutta poni oli niin innoissaan menossa ettei laukat meinanneet vaihtua. Itse oli myös vaikeuksia saada innokas poni raviin vaihtamaan nopeasti laukkaa. Muuten siis hypyt olivat ihan hyviä eikä tuossa radassa ollut sen kummempaa.



Ehdittiin vielä tulla rata sillä kisakorkeudella. Domin kanssa yksi paikka tuli vähän lähelle ja loppujen lopuksi rata oli hieman epätasainen mutta ei paha kuitenkaan. Esteet ylittyivät ja poni tykkäsi. Kun oltiin tultu rata, nosti opettaja vielä linjan taaimmaista estettä noin kasikymppiin. Harmi että Amalian piti lähteä, joten en saanut siitä hypystä kuvaa. Tultiin siis kolme estettä, joista viimeinen oli sitten se vähän korkeampi.

Ensimmäisellä kerralla oli oma virheeni, että hyppy lähti tosi läheltä. Ensimmäisen esteen jälkeen olisi pitänyt ratkaista eteen, jolloin poni olisi varmaan saanut paremman paikan lähteä hyppyyn. Toisella kerralla sitten korjasinkin virheeni ratsastamalla eteen ja este ylittyi reippaassa temmossa. Domissa tykkäsin siitä, että se rehellisesti hyppäsi ja oli kivan eteenpäinpyrkivä. Porsailua poni ei tehnyt ollenkaan, mikä oli tosi kiva juttu. Ehkä se sitten on kasvanut esteilläkin paremmaksi ratsuksi. Tunnista jäi tosi hyvä fiilis :).




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti