torstai 22. lokakuuta 2015

Uusi esteratsuni?

Syyslomaviikolla en itse ollut menossa minnekkään, joten kävin tallilla ratsastelemassa. Olin varannut estetunnin torstaille, jolloin aloitin sitten samalla myös treenaamisen tulevia estekisoja varten. Oltiinkin jo sovittu, että menisin Domilla esteitä, koska yksi päivä vain muistin sen ponin, Domihan olisi oikein kiva esteponi. Siispä hyppäsin sillä ekaa kertaa tällä kaudella. Päästiin suunnittelemaan tunnin esterata, ja loppujen lopuksi päädyttiin melko yksinkertaiseen ja hyvään rataan. Kun esteet olivat paikoillaan, haettiin ponit ja kiivettiin selkään.

Aloitettiin verkkaamalla niin, että tultiin linjan puomit kevyessä ravissa. Domia sai laittaa vähän enemmän eteen, jonka jälkeen se sitten nostikin paremmin jalkojaan. Tultiin pari kertaa myös lävistäjällä olevat puomit, jonka jälkeen otettiin laukat. Laukassa kesti hetki hakea taas pitkästä aikaa kevyttä istuntaa, mutta pikkuhiljaa se sieltä löytyi.

Kuvista kiitos Sonja ja Daniela!


Verkkailun jälkeen aloitettiin hyppäämällä ihan ristikkokorkeudella radanosia. Minulla oli alussa varsinkin melko kouluratsastusmainen istunta, joten piti muistaa olla kevyemmin. Esteet itsessään meni ihan hyvin, tosin ohjia sai vähän kerätä lyhyemmäksi. Domi tuntui jo alusta asti aika kivalta esteillä, sillä oli oma eteenpäinpyrkivyys ja poni oli ihan innoissaan viipottamassa esteille.

Ristikkokorkeudella tultiin pientä rataa ja varsinkin toisen pitkän sivun suuntaisesti oleva kolmen esteen linja tuotti vähän ongelmia. Siinä oli kaksi ekaa estettä innari, jonka jälkeen kahden- kolmen laukan päässä vika este. Ensimmäinen este oli sokeripalojen varassa, joka oli vähän jännä varsinkin Dexterille. Domi kuitenkaan ei kauheasti katsonut linjaa vaan meni sen korvat hörössä läpi. Kun tulin rataa, poni varsinkin toisella linjalla kiihdytteli innoissaan.



Seuraavaksi esteet laitettiin sellaisiksi pikkupystyiksi ja tultiin aiemmin menty rata kaksi kertaa putkeen, jolloin esteitä oli muistaakseni yhteensä 17. Hyppyjä ainakin siis tuli alle ihan hyvin. Domi ei tehnyt päänvetämistä, joka on joskus ollut sen porsastelua. Muutenkin poni oli tosi kivan innoissaan menossa, muutama paikka tuli vähän lähelle, mutta muuten meni tosi kivasti. Piti vain itse muistaa kaikki laukanvaihdot sun muut.

Tosiaan olen nyt ajatellut meneväni siihen 70cm luokkaan estekisoissa. Sen takia tunnin lopussa esteitä vielä vähän korotettiin ja tultiin lyhyempi rata vielä kerran. Rata oli vähän epätasainen, poni oli niin innoissaan menossa, että laukanvaihdot venyivät. Domi ei oikein olisi halunnut tehdä vaihtoa ravin kautta ja sainkin todella pidättää jos halusin ponin raviin. Hypyt kumminkin olivat tosi hyviä, kunhan itse vain pysyin mukana.



kuvat tosiaan ovat vähän epätarkkoja, koska asetukset olivat huonot. 
Kun tulimme isompaa rataa, huomasi todella miten tuollaisessa moniosaisessa linjassa ensimmäinen hyppy vaikuttaa. Jos ensimmäinen tulee huonosti, se heti kostautuu vikalle. Minun olisi pitänyt ratkaista aina innarin jälkeen joko eteen tai vähän pidättää, koska nyt ajauduttiin turhan lähelle vikaa estettä ja poni joutui ponnistamaan ihan pohjasta ylöspäin. Taidettiin saada yksi vähän parempi hyppy, mutta melkeen joka kerta tuli vähän ahdasta ja Domi ponnisti läheltä. Noita onkin hyvä lähteä harjoittelemaan.

Sitten vain loppuravit ja mietintää tunnista päälle. Kokonaisuudessaan tunti siis sujui ihan hyvin, mutta ehkä itse olin vähän hukassa. Pienen hyppäämistauon jälkeen oli se vähän sellaista hakemista. Hypyissä olisi voinut olla vielä paremmin mukana, ehkä lähdin hyppyihin vähän liian aikaisin. Domi kumminkin oli mahtava ja sitten vain tarvitaan toistoja ja toistoja. Kyllä se rutiini siitä kasvaa mitä enemmän hyppykertoja tulee alle ennen kisoja.

tässä tosi lähelle ajautunut hyppy




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti