sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Pari ylimääräistä tuntia

Viime viikolla syyslomalla olin itse ihan kotosalla, joten tallilla tuli käytyä vähän enemmän. Torstaina tuntini jälkeen tarjoutuikin tilaisuus tulla ratsastamaan Bellalla loppupuoliskon tunnista, kun Sonjan piti lähteä aiemmin. Eka olisin mennyt Zandrolla, mutta loppujen lopuksi sitten menin sillä Bellalla. Suurin osa esteistä jätettiin maneesiin illan estetuntia varten. Kun olin tullut Domin kanssa tunnilta, ehdin siis hetken hengähtää, auttaa hevosten ruokien jaossa ja sitten kiiruhtaa maneesiin. Menimme tosiaan maneesissa ihan itseksemme, kunhan ponit tuli liikutettua siltä päivältä.

säädin asetuksia vähän Bellan selästä ja pääsin talutusratsastukseen :D Muista kuvista kiitos Anna!

Poni olikin kivan reippaana ekan puoliskon jälkeen ja ravissa viipotti menemään. Tällä kertaa vähän ratsastin ilman ajatusta ja juttelin muiden kanssa. Ravailin muutamilla pääty-ympyröillä ja istuin Bellan tikittävässä ravissa. Poni oli ihan innoissaan menossa ja ei malttanut rentoutua kun ympärillä tapahtui. Mutta eipä se haitannut, tuo ratsastus oli melkoista puksuttelua. Niin kuin aika moni tietää, Bella ei ole lempiponini todellakaan, en jotenkin vain ole ikinä tykännyt tuosta ponista.

Tunnilla laukkasin myös aika paljon ja annoin Bellan mennä omaa tahtiaan. Poni olikin tosi reippaana! Istuin enimmäkseen kevyessä istunnassa. Eli Bellan ratsastus ei ollut mikään ihmeellinen, kunhan otin kaikki askellajit ja välillä kävelin. Poni ei tuollakaan kertaa noussut suosikikseni, se on ihan kiva jos haluaa puksutella reippaassa tahdissa eteenpäin. Bella on niin esteponi henkeen ja vereen, että on harmi kun se ei voi hypätä jalkansa takia.




Seuraavana päivänä eli perjantaina ratsastin Domilla. Menimme kuudelta kahdestaan Sonjan kanssa ja Fiona tuli pitämään meille tuntia :D. Alkutunnista verkkailtiin ponia ihan pitkin ohjin ravaillen ja kävellen. Domi olikin edellisestä tunnista jo vähän hikinen, joten ohjeena oli ratsastamatta kauhean rankkaa tuntia. Poni kävelikin alussa puoliunessa, mutta alkoi tsempata sitten, kun keräsin ohjat tuntumalle. Alkutunnista tein hieman pohkeenväistöä loivan kiemurauran tapaisesti ja muuten sitten taas hain Domiin tuntumaa.

Piakkoin aloitettiin sitten tehtävillä. Kun emme olleet ottaneet vielä laukkaa, mentiin omille pääty-ympyröille ottamaan laukat. Siinä pääsikin tosi hyvin keskittymään itseensä ja poniin. Domilla tärkeää oli pitää ulko-ohja ympyrällä, jottei se lähtenyt luisumaan liikaa ulospäin. Muuten ponin laukka pyöri ihan hyvin, laukassa Domi vain heilutti pariin otteeseen päätään.



Laukat otettuamme tehtiin loppupuoliskon kestävää tehtävää, joka olikin ihan kiva tehtävä. Eli tehtiin C ja L kirjaimissa voltit, joiden aikana oli tarkoitus koota ponia aktiiviseksi, sen jälkeen siirryttiin askeleenpidennykseen pitkällä sivulla. Valmistelulla oli suuri vaikutus, ponin piti olla ennen askeleenpidennystä aktiivinen takapäästään ja ajatella ylöspäin. Pari kertaa piti huomauttaa Domille raipalla, että otti takajalat mukaan voltilla. Askeleenpidennykset menivät vaihtelevasti. Aluksi ei poni lähtenyt tarpeeksi pidentämään, mutta en ollutkaan vielä kunnolla valmistellut sitä.

Pari kertaa myös nähtiin sitä, että alkuaskeleenpidennys oli super, mutta sitten poni rikkoi laukalle. Kun näiden kahden asian välimaastoon päästiin, väläytti Domi tosi hyviä askeleenpidennyksiä. En tiennytkään, että tuosta ponista lähti sellaistakin pidennystä. Lopputunnista Domi olikin superhyvä, kun sillä oikeasti oli takajalat alla ja ajatus oli eteen. Tunti meni tosi kivasti ja saatiin hyviä onnistumisia. Onnistumiseen olikin sitten hyvä lopettaa ja poni pääsi ansaitusti takaisin talliin, se oli tehnyt tosi hyvin töitä.


tässä super! 



2 kommenttia:

  1. Domihan näyttää näissä hyvältä =) kuulosti kivalta ja oonistuneelta tunnilta!:)

    VastaaPoista