perjantai 9. lokakuuta 2015

Eka ja vika treeni ennen kisoja

Viikko sujahti ohi ja koulukisat oli ja meni. Nyt kumminkin palataan tuntiin ennen kisoja. Tosiaan kouluratsastuskisat olivat tuolloin vielä edessäpäin ja minulla oli valinta Vanskun ja Dexterin välillä. Päätin kumminkin toivoa Dexteriä sillä kertaa. Ainoa juttu oli vain se, että en ollut koko syksynä mennyt vielä koulua Dexteriä, ja oli luvassa sellainen tunnin kenraaliharjoitus vikana tiistaina ennen kisoja. Olin kumminkin estetunnilla verkassa saanut vähän tuntumaa tuohon poniin, mutta ihan kunnon koulutuntia todella kaipasin alle! Niinpä lähdin tunnille päättäväisin mielin toiveena juurikin onnistunut ja tiivis treenipaketti, jonka aikana olisin käynyt kaikki mieltä askarruttavat hommat läpi.



Tunti aloitettiin melko itsenäisellä alkuverryttelyllä. Tavoitteena oli saada Dexter nopeasti pohkeen eteen ja reippaaksi - olihan kisaverkassakin vain puoli tuntia aikaa. Otin siirtymiä, jotka ovatkin hyvä tapa saada poni kuuntelemaan apuja ja reagoimaan niihin nopeasti. Hyvän alkuverkan jälkeen Dexter olikin mukavan reipas. Ravattuamme otettiin myös aika nopeasti ihan laukkaa uraa pitkin. Dexter jäi vähän jummailemaan välillä, joten laitoin sitä eteen varsinkin pitkillä sivuilla.

Tunti koostui pääosin juurikin ratojen eri osista. Toinen ryhmäläisemme oli menossa Helppoon B:hen, joten harjoittelimme Helpon C:n lisäksi myös B:tä. Itse siis päätin mennä C:hen, ei ole mikään kiire lähteä haastavammille ohjelmille, ennenkuin on oikeasti kaikki hallussa. Olenkin asettanut itselleni tavoitteen, että sitten kun saan radan , johon itse olen tyytyväinen: joka tuntuu helpolta ja sujuvalta, sekä prosentit näyttävät yli 60, olen valmis miettimään siirtymistä B:hen kehityttyäni tarpeeksi. Mutta siis, tunnilla tulimme alussa loivaa kiemurauraa, jossa pisteet ja asetukset olivat tärkeässä osassa. Emme tulleet sitä kauhean montaa kertaa.



Alkutunti tehtiinkin B:n asioita, kuten pari ponia kerrallaan laukkalävistäjää, jonka lopussa siirryttiin suoraan laukasta käyntiin. Tämä oli haastava, ensimmäiset kerrat poni otti väliin raviaskeleita. Kun siirtymän kumminkin sitten valmisteli tarpeeksi huolellisesti, Dexter teki aika kivan käyntisiirtymisen pari kertaa. Tämän jälkeen sitten tultiin meidän radan osia. Aloitettiin ihan yleisesti ottamalla laukka keskiympyrällä. Keskiympyrällä tärkeää oli katsoa, että se oli tarpeeksi iso. Dexter helposti hieman halusi oikoa, mutta piti sitten vain muistaa sisäpohkeella pitää ympyrä oikean kokoisena.




Laukattuamme jatkettiin ravaillen hetken ja poni oli tosi aktiivinen. Dexter suorastaan kaasutteli menemään ja sitä sai enemmänkin hillitä, ettei poni innoissaan karannut laukkaan. Ainakin huomasi, että joku liikkui hyvin eteen. Seuraavaksi tultiinkin peräkkäin lävistäjiä, johon tehtiin askeleenpidennys. Tärkeää oli valmistella lyhyellä sivulla sitä "kokoamalla" ponia. Voi vitsi olin ylpeä tuosta pikkuDexteristä, kun se lähti eteen reippaasti ja lennokkaasti. Askeleenpidennykset sujuivat tunnilla ehkä parhaiten ja myös harjoitusravissa oli ihan istumista reippaissa askeleissa.

Opettaja kysyi vielä, oliko jotain mitä haluaisin käydä läpi. Peruutuksen halusin vielä tehdä sitten lopputunnista, kun aikaa oli vielä vähän jäljellä. Taidettiin tehdä peruutus loppuravien yhteydessä kerran sitten. Peruutus sujui oikein kivasti, eikä siinä ollut ongelmaa. Siihen olikin sitten hyvä lopettaa. Dexter oli ollut oikein taitava ja hieno poni tunnilla! Kenraaliharjoitus meni siis hyvin ja lähdin kisoihin pohjalla kaikkien radan asioiden harjoittelu.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti