sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Eteen ja ilmavasti

Jätän nyt yhdestä tunnista kertomisen välistä, silloin menin Santulla. Kuvat olivat suureksi osaksi todella pimeitä, jolloin muokkauksella niistä tuli huonolaatuisia. Tunti oli muuten melko normaali, ehkä itse olin vähän haaveilemassa siellä selässä enkä ratsastanut. Muuten melko perustunti, eipä siitä siis kauheasti ihmeellistä kertomista. Joten mennään vaan suoraan syyskauden ensimmäiseen estetuntiini, jonka menin toivomallani pikku porsaalla, Dexterillä! Ehkä ekalla kerralla olisi voinut olla mukana vähän helpompikin ratsu, mutta noh. Joku siinä Dexterissä vain vetää puoleensa, eikä tunnilla ainakaan tule tylsää, kun poni järjestää ratsastajalleen vähän tekemistä.

Santun tunnin aikana oli muutes kunnon syyssade!

Estetunnin kuvista kiitos Amalialle! :)
Aloitettiin perusteellisella verkalla ja muistuteltiin alkuun mieleen vähän kevyttä istuntaa ravissa sekä laukassa. Testattiin ponien jarru ja kaasu eri siirtymisten avulla sekä käännettiin volteille esteiden ympärille. Poni oli heti alkutunnista oikein reipas ja kiva ratsastaa. Tosin laukassa se jäi ehkä vähän paikalleen laukkaamaan pientä laukkaansa. Siinä jäin vähän mukavuusalueelle istumaan Dexterin ihanassa laukassa, kun olisi pitänyt ratsastaa eteen. Noh, lopulta sain ponia ratsastettua reippaammassakin laukassa kevyessä istunnassa.

Ravailtuamme ja laukat otettuamme alettiin tulemaan verkkapuomeja. Pitkän sivun suuntaisesti oli suhteutettu linja, jota tulimme kevyessä istunnassa. Ekalla kerralla tuo porsas yritti testata ja pysähtyä pelottavien sinisten puomien eteen. Annoin kumminkin heti napakat pohkeet ja poni höpsösti nosti jalat esteen yli ihan innoissaan. Sen jälkeen puomeilla ei ollut ongelmia, ja harjoiteltiin vähän pitkää myötäämistä muutamilla puomeilla.



Mokoma herkkis!
Puomien jälkeen aloitettiinkin sitten hyppäämään. Aloitettiin tulemalla linja, johon mahtui neljä laukkaa suunnilleen väliin. Dexterin kanssa eka kerta meni vähän noh...mönkään. Poni sai ensimmäisen esteen jälkeen oikean innostuksen ja imi isolla laukalla tokalle esteelle, joka oli ristikko-okseri. Siihen poni otti Dextermäisen ilmavaraloikan, ja en tiedä mitä tapahtui, mutta esteen jälkeen minulla ei ollut enää jalustimia jalassa. Poni innoissaan alkoi vielä energisenä päätään ravistelemaan epävakauttaen tasapainoa. 

Toiselle kerralle lähdin sitten pää kylmänä ja valmiina ponin juttuihin. Tultiin nimittäin seuraavaksi toisella pitkällä sivulla olevaa sarjaa, joka oli ensin vähän pienempänä jännän näköisenä häkkyränä :D. Sarjan väliin mahtui yksi laukka ja poni tuli heti ekalla ihan kivasti sen. Dexter tosin oli jotenkin kovin energinen ja selvästi innoissaan kun pääsi hyppäämään.

järkyttynyt ilme ja toinen jalustin pois jalasta :D



Jatkettiin sarjan hyppäämistä, että sitä joka kerta vähän nostettiin. Kun este oli Dexterin mielestä jo aivan ylitsepääsemätön, se kielsi ekan kerran, eli alkoi jo kauempaa hidastamaan ja väistämään. Tuohan oli pelkkää possuilua ja piti olla vain napakampi, niin pääsimme yli. Yhdellä kerralla kumminkin sarjan A-osalle tultiin totaalisen ihmeellinen hyppy. Poni tuli liian lähelle, mutta päätti kiltisti lähteä kipuamaan paikaltaan ylöspäin ja mentiin yli. 

Huonosti ratsastetusta lähestymisestä Dexter kumminkin oli ottanut selvästi nokkiinsa, joten kielsi seuraavalla kerralla esteelle. Kun tunnillamme sattui vähän vakavampi tippuminen, olin itsekin jo vähän lukossa enkä tukenut Dexteriä tarpeeksi. Fireboyn kovan kiellon takia keskityttiin aika paljon juurikin siihen poniin ja mentiin lopputunti muut esteet ristikkokorkeuksilla ja sarja sellaisina pikkupystyinä.

siis kattokaa :0



Kaiken kaikkiaan Dexterin hypyt tulivat eteen ja kovaa. Ne olivat ilmavia ja melko haastavia. Olin muutaman kerran liikkeen edellä juurikin sen takia, että poni jäikin maahan pikkuhetkeksi keräämään voimaa ylöspäin ponnistamiseen. Dexter ei ollut mikään helppo, varsinkin sen parin kerran päänravistelu oli vähän höpsöä. Tulimme viiden esteen radan, joka sujui kaiken kaikkiaan ihan mukavasti. Jännitystä kumminkin riitti ja sai olla ihan kieli keskellä suuta tuon ponin kanssa. Dexteriin kun ei voi luottaa liikaa, sen kanssa saa todella olla päättäväinen joka hetkessä.

tässä näkyy että olen liikkeen edellä...

...jolloin se näkyy myös ilmassa


Tänään itseasiassa tuli pohdittua tarkemmin, millä haluan mennä estekisoihin ja mitä teen. Aluksi olin ajatellut, että mitä jos ottaisin Dexterin siihen isompaan luokkaan. Nyt kumminkin tajusin, että vaikka tuo poni onkin tosi hyvä hyppäämään ja sillä on valtava ponnuvoima sekä tykkään siitä, saattaa se olla kisatilanteessa aika haastava. Dexter ei ole helpoimmasta päästä, se kieltää herkästi, porsailee ja hyppää ilmavaralla. Kun mukaan lisätään myös innostunut vauhti ja pään ravistelu, ei yhdistelmä ekoihin korkeamman luokan kisoihin olisi ollenkaan hyvä. 

Niinpä jätin nyt Dexterin listan vaihtoehdosta pois, vaikka sillä tykkäänkin hypätä. Tykkään haasteista ja vauhdikkaista poneista, mutta ehkä ei ihan noihin kisoihin. Dexterin kanssa oli kumminkin tunnilla todella hauskaa ja voi vitsi, miten hienoja hyppyjä taas tuli nähtyä. Ainakin mentiin korkealta, vaikkei esteiden korkeus ollutkaan kummoinen. 

haha xD

sukkulaponi!

2 kommenttia:

  1. Kivoja kuvia! :)
    Sun kannattais kyllä harkita vielä Dexteriä, sillä vaikka se on porsas, voit oppia siltä tosi paljon. Pidät vaan pohkeet kiinni, hyvän tuntuman ja varman asenteen niin vois mennä hyvinkin! Et vaan välttis viel tottunu hyppää Dexterin tyyppisel ponil niin paljoo, mut uskon et teil vois mennä kisoissa jopa aika hyvin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja jep, toi on kyllä totta. Pitää vähän vielä kattella, mulla on kyllä mielessä jo hyvä vaihtoehto, jonka paljastan vähän myöhemmin ;)...

      Poista