torstai 15. lokakuuta 2015

Ahaa- elämys Tulipojan kanssa

Kisojen jälkeisenä tiistaina menimme vielä koulua ja tälle tunnille sain Fireboyn. Menin ihan mielelläni ponilla, kun en ollut ratsastanut sillä nyt hetkeen. Ratsastaessa tuli muutes ensimmäistä kertaa tosi kylmä alkukäynneissä, mutta kun aloitettiin sitten ravailemaan tuli nopeasti lämmin. Alussa verkattiin melko itsenäisesti taas ja tein muutamia käyntisiirtymisiä. Fireboy oli jo alussa aika mukavan tuntuinen, minun piti itse vain muistaa pitää kädet tasaisena ponin kanssa. Kun olimme verkkailleet hetken aikaa, siirryttiin suurelle keskiympyrälle.

kuvia tunnista ei ole, mutta ulkokuvista ja vanhoista kuvista kiitos Iirikselle. 


Keskiympyrällä vietettiinkin suurin osa tunnista. Tehtiin ravissa temmonmuutoksia, ponin piti oikeasti lyhentää askeleita. Fireboyn kanssa aluksi vain istuin kyydissä, mutta pian uskalsin alkaa ratsastamaan ja vaatimaan siltä hitaampaakin ravia. Poni kuuntelikin tosi hyvin sitten kun itse uskalsin vaikuttaa ja tehdä töitä. Ravin parissa vietettiin melko kauan aikaa myös pienentäen ja suurentaen ympyrää harjoitusravissa. Se onkin ollut tosi kiva harjoitus Fireboyn kanssa ja nytkin sujui oikein rennosti.

Seuraavaksi otettiin keskiympyrällä laukkaa, Fireboyta ei tarvinnut ainakaan patistaa siinä askellajissa eteen. Otti se poni taas sen verran kipinää. Oli kumminkin ihan kiva, että Fireboy oli reippaana ja luonnostaan menossa eteen. Lähdettiin laukassa tulemaan harjoitusta, jossa vuorotellen käännettiin ympyrän sisälle voltti. Me ei kauhean monta kertaa päästy tulemaan, mutta voltti onnistui ihan kivasti ja poni ainakin piti laukan yllä hyvin.



Laukassa teimme myös temmonmuutoksia, tosin eteen ei tarvinnut ponia ratsastaa. Yllätyin kuinka hyvin Fireboy kumminkin siirtyi lyhyempään laukkaan. Pari kertaa jopa tuli ravirikko, kun itse en ollut tarpeeksi tarkkana pohkeen kanssa tukemassa. Nyt pääsimme kumminkin paljon paremmin yhteisymmärrykseen laukassa, joka ehkä aiemmilla kerroilla on ollut se vaikein. Keskiympyrältä jatkettiin sitten suoraa uraa pitkin ja voi miten kivalta poni alkoi tuntua.

Siirryttiin hetkeksi käyntiin ja tultiin välikäyntien jälkeen avoa pitkät sivut ensin käynnissä. En ollutkaan pitkään aikaan tehnyt Fireboyn kanssa avoja, mutta ne sujuivat kivasti. Kun käynnissä sujui, jatkettiin vielä avoja ravissa. Ravissa ponilla kääntyi aika paljon pää sisällepäin, mutta askeleet menivät hyvin. Yllätyin, miten hyvin Fireboy avot taisi. Siihen sitten olikin hyvä lopettaa tunti loppuravien parissa.



Tunnista jäi tosi hyvä fiilis ja itse koin jonkinmoisen "valaistuksen" Fireboyn ratsastuksen suhteen. Moni tunti oli mennyt niin, että olin itse jännittyneenä odottamassa että "milloin se lähtee käsistä?", sitten tunnin jälkeen olin helpottunut kun poni oli ollutkin ihan kiva. Tuona tiistaina ehkä ensimmäistä kertaa osasin rentoutua kunnolla. "Hei, ei tää lähdekään mun alta pois ja jos lähtee, niin saan sen kyllä takaisin." Ehkä minulle on tullut lisää luottamusta, kyllä mä pärjään. Tällä tunnilla nyt huomasin, miten saan ponin tyytyväiseksi ja miten siellä selässä minun kuuluisi istua, ihan rennosti vaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti