sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Vauhti tuo haastetta

Torstai tuli taas pian vastaan ja pääsin uudestaan hyppäämään, vieläpä samalla ratsulla kuin viimeksi. Schimmi- niminen yksisilmäinen hevonen oli osoittautunut todella kivaksi esteillä ja odotinkin tätä tuntia innolla. Oltiin sovittu, että kannetaan ennen tuntia ajoissa esteet jotta päästään hyppäämään enemmän. Viime tuntihan oli tosiaan pieni esteiden aloittelutunti, sillä se oli ensimmäinen kerta kun muut tuntilaiset kokeilivat hyppäämistä. Nyt kuitenkin rakennettiin maneesiin yhteensä neljä estettä josta yksi oli okseri. Varustin jo tutun ratsun nopeasti ja päästiin käppäilemään maneesille melko hyvin aikataulussa.



Elikkäs, alussa oli ihan itsenäinen verkka jossa taas sain tunnin alkuun oikein kunnolla tuupata hevosen raviin. Viime tunnilta hyväksi kokemani siirtymiset pääsivät myös tämän alkuverkan pääsisällöksi, sillä tein heti alussa nopeita siirtymisiä ravin ja käynnin välillä. Myös itse ravissa sain kuulla opettajalta kehotuksia eteenpäin ratsastamisesta. Sitä niin helposti jäi jollain tapaa hölkkäilemään mukavuusalueelleen ja yhtäkkiä huomasi että ei se hevonen yhtään niin hyvin vastannut pohkeeseen. Myös laukkaa otin pian vähän mukaan ja nostossa sain taas tuntea takapäänheittoa. Kuitenkin eteepäin päästiin ja pian alkuverkkailut olivat ohi.

Seuraavaksi käytiinkin opettajan kanssa läpi rata, joka saatiin lopulta aika pitkäksi suunniteltua. Eli seitsemän esteen rata jota lähdettiin alussa hyppelemään ristikkona. Schimmin kanssa tällä kertaa jotenkin oli paljon haastavampaa. Ehkä se johtui kunnon radasta, jonka aikana vauhti pääsi vähän turhankin paljon kiihtymään. Ristikoilla kuitenkin sain enemmän ylläpitää laukkaa ja jollain tavalla siinä oli vaikea istua ja laukka tuntui todella kovalta. Niinpä ensimmäisellä radalla oli jotenkin vaikea päästä rytmiin mukaan ja saada Schimmin laukka pyörimään. Ristikot kuitenkin ylittyivät hyvin ja mentiin radan jälkeen hetken paussille.

radan kertailua :D



Meidän huilattuamme ja muiden tehden pienimuotoista rataa myös, nosti opettaja minulle esteitä ja lähdettiin tulemaan samaa rataa lisäten kuitenkin vielä rataan pari estettä enemmän. Esteiden ollessa isompia, tulikin laukan pyörimisen sijaan ongelmaksi hevosen kova imeminen esteille. Vauhti nimittäin pääsi kasvamaan ja sen myötä hevonen meinasi karata estettä kohdin käsistä, niin innoissaan se oli hyppäämässä. Tunnin aikana muutenkin kun jotenkin laukassa oli vaikea istua, en päässyt oikeasti olemaan painavana satulassa vaan olin ehkä liikaa hevosen mukana menossa hyvin kevyesti siellä satulassa. Myös ohjat olisivat saaneet olla vielä paremmin kädessä, ehkä näin poniratsastajana jotenkin ei osannut hahmottaa sopivaa pituutta.

Ja tuo vauhti tosiaan toi sitten isommilla esteillä haasteita, sillä paikkaa oli vaikeampi saada osumaan kun hevonen ryntäsi päätä pahkaa estettä kohti. Itse en parilla esteellä siis saanutkaan sitä puolipidätettä läpi, jolloin hevonen hyppäsi kaukaa ja puomit kolisivat maahan. Taidettiin sillä radalla pudottaa jopa kolme estettä ja itse vain voivottelin huonoja hyppyjä. Haastetta siis riitti paljon enemmän ja jotenkin tuntui, etten vain saanut hevoseen yhtä hyvää otetta kuin viime kerralla.



Niinpä pyysin vielä lopussa voivani tulla jokusen esteen, jotta voisin jättää hyvään fiilikseen, edellisen radan pudotukset oli jättänyt tosi epävarman olon ja halusin vielä saada loppuun pari rauhallista hyppyä aikaan. Opettaja sanoikin, että tulisin neljän esteen pikkuradan vielä ja niin sitä lähdettiin liikkeelle. Ohjeeksi sain koittaa kunnolla istua siellä ja pitää hevosta esteitä kohti. Neljä estettä viiletettiin kyllä taas melko reippaasti mutta sain tuotua hevosen ihan hyvin esteille, vaikka niistä osa nyt olikin jo ristikoita kun pudotusten jälkeen niitä ei nostettu enää.

Niin se tunti sitten loppui ja kävelin Schimmin kanssa vielä hetken aikaa, se nimittäin jatkoi vielä illan estetunnille. Seuraavaa tuntia koskien puhuttiin, että saisin tietää pääsisinkö tiistain estetunnille mukaan tuntilaiseksi, mikäli siis tasoltani siihen sopisin. Seuraavan viikon ratsu oli selvillä ja selvästikin kyseessä oli pieni testi. Ensi viikkoa siis odotin hyvin jännityksellä, mutta myös suurella innolla.

linkki videoon



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti