torstai 6. marraskuuta 2014

Lokakuun hevostelun suosikit

Onkos muutes nyt lähiaikoina tullut liian paljon ratsastustuntipostauksia? Haluaisitteko nähdä kaikenlaisia erikoispostauksia enemmän? Mitä kaikkea haluaisitte nähdä? ;) Nimittäin nyt olisi taas hyvä aika vaikuttaa. Haluaisin saada blogiin lisää "iskua" ja tehdä kaikenlaisia hauskoja spesiaalipostauksia, intoa siis nimittäin riittäisi taas! Nyt kumminkin on taas aika kertoa lokakuusta suosikkeja, eli fiilistellään vähän ohi mennyttä kuukautta. Syksystä usein sanotaan, että se on masentavaa aikaa, kun koko ajan vain sataa ja on pimeää. Vielä ainakaan ei ole itselläni tullut totaalista masennusta, välillä saattaa kyllä olla vaan niin mahdoton nousta sieltä sängyn pohjalta aikaisin aamulla..

Lokakuu on osa sitä pimeimpien kuukausien aikaa, kun ei vielä ole lunta valaisemassa teitä. Lokakuussa kumminkin ehti tapahtua ihan mielettömästi! Oli horse show'ta ja kuukauden alussa estekisatkin. Lokakuussa tuli mentyä Vaniljalla, Rufuksella, Cinnamonilla, Zandrolla ja Tinjaminillä. Minulle tarjoutui paljon ihmeellisten tapahtumien kautta extratunteja, joten lokakuussa tuli paljon ylimääräistä ratsastelua. Nyt onkin sitten enemmän poneja, joista valita se kuukauden suosikki! Viimeksi se oli Vanilja, joten tällä kertaa suosikki vaihtuu...


 ...Cinnamoniin! Cinnamon on ollut jo aiemmin suosikkina, mutta tässä kuussa sen taas tuli opettaneeksi minulle kaikenlaista pientä. Cinnamon on vaan mahtava ratsastettava! Se oikeasti tarjoaa haasteita ihan sopivasti, eikä myöskään pieniltä pukkikohtauksilta ja erimielisyyksiltä olla vältytty tämän ponin kanssa. Cinnamon tarjoaa siis haasteita paljon, mutta myös palkitsee, kun sen oikeasti saa kunnolla kulkemaan. Niimpä tällä hetkellä se on oikein mainio opetusmestari, ja päätin valita ponin uudestaan kuukauden suosikiksi tässä kuussa. Menin tosiaan ponilla kaksi kertaa lokakuussa, ja tunneista sai molemmista Cinnamonin kanssa paljon irti. Itseasiassa myös Zandro yllätti positiivisesti lokakuussa, poni on selvästi jo parantunut entisestä liikkumattomasta merimakkarasta. Nykyään se ei niin paljoa jää jumittamaan, tai ainakin sen kerran kun menin sillä, oli Zandro reippaalla päällä ja kavaletitkin ylittyivät.

Lokakuussa ei paljoa uusia ratsastusvarusteita tullut ostettua, mutta Tapiolan ratsastajien fleece saapui tilauksena. Vielä en olekaan käyttänyt sitä, sillä päätin säästää sen sitten vähän kylmemmille säille. Jotenkin on tullut aina tavaksi olla käyttämättä uusia vaatteita heti, vaan haluan pitää uudet vaatteet yleensä vähän aikaa yllätyksenä. Mutta varmaan näätte sitten fleeceäkin piakkoin kuvissa, kun otan sen käyttöön :). Horse Show'sta ostetuista kannuksista en sitten tiedä, kuinka pian ne tulevat jalkaan, mutta katsotaan sitä rauhassa. Mutta siis, näitä tavaroita kun en ole vielä päässyt käyttämään, niin kuukauden lempiratsastustavara ei niistä mikään ole.


Nyt on punaisten housujen aika nousta kuukauden suosikiksi. Tässä kuussa tuli kokeiltua housuja jo enemmän ja tulin siihen tulokseen, että oikein kivat perushousut ovat. Ja punainen tuo kivaa piristystä muuten niin pimeisiin maneesikuviin. Housut eivät ainakaan koulussa tuota huonoa onnea, pitääkin muistaa vielä testata ne esteillä ;). Olen kyllä ihan tykästynyt niihin, ja nyt jo tekee mieli ostaa lisää housuja, joita voisi sitten laittaa aina vuorotellen tunneille. Mutta eiköhän noista housuista ole iloa vielä hyvän ajan verran.

Lokakuu sujui muuten ratsastuksen suhteen hyvissä merkeissä. Koko ajan sitä huomaamattaan kehittyy, ja on ihan mahtavaa huomata, että kehitystä on tapahtunut. Tulihan lokakuun varrella myös estekisoista se valkoinen ruusuke mukaan :). Mielestäni kaikenlaiset kilpailut ovat hyvä tapa ensinnäkin kartuttaa kisakokemusta ja toiseksi myös testata sen hetkinen osaamistaso. Kisat tuovat myös kivaa vaihtelua normaaliin talliarkeen, ja on jotain, mitä voi jännityksellä odottaa. Pian itseasiassa onkin tulossa jo koulukilpailut.



Kokemuksia lokakuussa tuli muutama kappale. Ainakin yhtenä mahtavana kokemuksena oli Horse Show, joka jää tietenkin mieleen. Ensi vuonna sitten varmasti uudestaan, tuntuisi oudolta jättää se väliin. Kokemuksia tuli myös hevosten suunnalta, sillä yllättäviä poneja tuli pari kappaletta ratsuksi. Rufus ja Domi eivät paljoa olleet minulla ratsuna ennen, mutta lokakuussa meninkin sitten näillä molemmilla. Myös Tinjaminillä menosta oli aikaa, ja se olisi kyllä kiva saada ratsuksi pian uudestaan! En muistanutkaan miten kiva poni sekin on verrattuna joihinkin asukkaisiin. Kokemuksena siis nuo ponit olivat melko uusia ja myös tavallista videopostausta tehdessäni tajusin, etten tänne blogiin niitä vielä ollutkaan ennen paljoa tehnyt. Kaikkea yllättävää ja uutta tuli siis kokeiltua kuluneen kuukauden aikana.

Mutta juu, eipä minulla lokakuusta sen enempää mainittavaa löydy. Kuukaudet ovat aina niin erilaisia, koskaan ei voi tietää, mitä tuleekin keksittyä siinä matkan varrella. Niimpä joskus kuukaudesta on paljon kerrottavaa, joskus ei melkein ollenkaan. Mutta vastailkaa toki kysymyksiin, elikkäs mitäs hauskoja spesiaaleja ja erikoispostauksia voisin toteuttaa tässä lähiaikoina? ;)

Lokakuussa oli Maurillakin hauskaa valmennusviikonlopussa :D



~ Josku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti