torstai 9. kesäkuuta 2016

Hyvät hypyt

Toivottavasti ette ole vielä ihan kyllästyneitä näihin estetuntipostauksiin Domilla. Itse nimittäin olin jopa vähän pettynyt listassa lukiessa taas tuo tutun ponin nimi kohdallani. En oikein osaa selittää sitä pettymystä, jotenkin vain tuntui että halusin jo kokeilla vaihtelun vuoksi jotain toista ja saada haastetta. Kun Domin kanssa jo sujuu tosi hyvin, tuppaa tunnit menemään todella paljon samalla kaavalla. Mutta eipä siinä, mielelläni kuitenkin ponilla lähdin taas yhdelle tunnille kasvattamaan meidän kokemusta. Tämä lauantaitunti olikin kerrankin ihan vain normaali estetunti, jolloin ei valmistauduttu tuleviin kisoihin.

Kuvat (c) Aino


Elikkä tämä tunti todella oli melko perusasioita hinkkaava ratsastuskerta. Emme hypänneet sen ihmeempiä korkeuksia, vaan keskityimme perusratsastukseen. Katseeseen, teihin, lähestymisiin ja omaan asentoon. Tekemällähän sitä alkaa sujumaan. Ensin kuitenkin aloitettiin rutiininomaisesti verkkailemalla ennen esteisiin siirtymistä. Teimme ponien kanssa paljon siirtymisiä ja aktivoitiin niitä. Domi tuntui aika perustasaiselta, ei mitenkään ihmeelliseltä. Välillä se jäi jopa vähän tyhjäksi edestä, jolloin omat ohjat pääsivät välillä valumaan pitkiksi.

Ravailun jälkeen otettiin laukkaa ja opettaja pistikin meidät ihan kunnolla urheilemaan monenmonta kierrosta kevyessä istunnassa. Kyllä siinä alkoi pikkuhiljaa jaloissa tuntumaan, mutta hyvää teki. Laukat otettiin tosiaan molempiin suuntiin jonka jälkeen lähdettiin hyppimään. Meillä oli itseasiassa kiva kolmoissarja toisen pitkän sivun suuntaan, mitä olinkin vähän aikaa sitten toivonut harkkoihin. Lisäksi poikkisuunnassa oli ristikko, millä päästiin tekemään pääty-ympyräharjoitusta ja suunnanvaihtoja.



Ja tosiaan ensin aloitettiinkin siltä siniseltä ristikolta, mille tehtiin pääty-ympyröitä muutama kappale ihan oman fiiliksen mukaan. Domi meni ympyrällä tosi kivasti. Itse olin tarkkana ulkoapujen kanssa, niin ei ollut mitään ongelmia. Piti vain malttaa pitää ylävartalo rauhassa, eikä hypätä liikaa. Kun kaikki olivat pyörineet ympyrällä, tultiinkin sitten ristikkokorkeudella myös se kolmoissarja, jonka vika este oli ristikko-okseri. Kahden ekan esteen väli oli Domille ehkä vähän ahdas kahdella askeleella ja ekalla kerralla ei tultu niin sujuvasti. Tokalla kerralla sitten ratsastin paremmin eteen, jolloin ponillakin tuli reippaat hypyt sopiviin kohtiin.

Esteet siis olivat todella pieniä ja Domi ei kauheasti niillä hyppää vaan ottaa usein melko pienen hypyn ja tulee lähelle estettä, kuin ei huomaisi sitä. Niinpä meillä sujui oikeastaan paljon paremmin, kun okseri nostettiin pikkuisen korkeammalle pystyksi. Noston aikana ehdittiin vähän ravailla ponien kanssa, Domi nimittäin oli aivan nukahtamaisillaan aina odotusvuorollaan.




Tosiaan tultiin nyt sinisen ristikon kautta suunnanvaihto, eli ponien laukka sai vaihtua esteen päällä. Tämän jälkeen sitten kolmoissarja jonka jälkeen vielä ympyrällä se samainen ristikko. Eka kerta sujui ihan hyvin. Laukka vaihtui esteen päällä, mutta kolmoissarjalla tultiin vähän lähelle okseria, minkä takia Domi hyppäsi aika pohjasta. Ehdittiin kuitenkin vielä hypätä lisää, joten päästiin tulemaan linja uudestaan monia kertoja. Nyt ei ollutkaan enää ongelmaa vaan Domi hyppäsi tosi hyvin ilmavaralla.

Tunti ei ollut mikään meidän paras, kolmoissarjaa tullessamme monta kertaa sain säätää ponin kanssa aika paljon välejä sopivaksi ja pari kertaa tulikin minulla arviointivirheitä. Domi kuitenkin hyppäsi hyvin ja varmasti pudottamatta mitään. Se on jännä, miten tällaisesta perustunnista ei löydy niin paljon kerrottavaa. Mutta hyvä tunti tämä oli ja Dompan kanssa oli kiva hypätä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti