torstai 2. kesäkuuta 2016

Ja hyppelöt jatkuvat

Tiistaina jatkui treenaileminen Domin kanssa taas esteiden parissa ja pystytettiin nyt jo kunnon rata maneesiin. Meille tuli lävistäjäsarja, sokeripaloista kasattu este, kulmaeste ja normi yksittäinen pysty toisella pitkistä sivuista. Tästä kokoonpanosta saatiinkin sitten ihan kiva rata aikaiseksi. Ensin kuitenkin tehtiin nopea, reipas verryttely. Domin kanssa olen kyllä huomannut, että se on tullut pitkän hyppäämisen aikana minulle jo todella tutuksi. Tiedän jo millä tavalla sitä kannattaa verkkailla ja kuinka ratsastaa esteiden välissä.

Ehkä tämänkin takia rutiini on kasvanut esteillä sen verran, että Domin kanssa alkaa radat tuntua jo mielekkäämmiltä ja sujuvammilta. Myös isot esteet hoituvat pikkuhiljaa paremmin, en voi olla kuin kiitollinen löytämästäni kivasta esteponista. Tämän keväisen 12.4. tiistain ratsastukseen löytyikin loppujen lopuksi tosi kiva meno ja saatiin kokea onnistumisia Domin kanssa. Alkuverkan jälkeen siirryttiin jo melko pian esteiden pariin.


molemmat verkkahypyt silmät kiinni, kummallinen ratsastaja...:D

Ensimmäiset hypyt otettiin sillä pitkällä sivulla olevalle pikkupystylle, jota tultiin liukuhihnamaisesti pariin otteeseen. Hypyt menivätkin sujuvasti ja Domi tuntui kivan vastaanottavaiselta ja innokkaalta. Itse olisin ehkä voinut olla asentoni kanssa maltillisesti, sillä nyt hyppäsin vähän liikaa tuollaisella pikkuesteellä. Kun kaikki olivat ripeästi tulleet, jatkettiin kulmapystylle ja tässä tärkeää oli huolehtia sujuvasta tiestä ja jatkaa esteen jälkeen hetki suoraan.

Meidän verkkaesteet ylittyivät tällä kertaa Domin kanssa oikein mukavasti, eikä suurempia kömmähdyksiä päässyt sattumaan. Pian jatkettiinkin vielä hyppäämällä lävistäjäsarja kertaalleen, jonka B hyppy oli okseri. Tälle esteelle meinasi aluksi hyppy tulla vähän lähelle mutta sain ratsastettua Domia ihan hyvin eteen. Poni vastasi aika hyvin apuihin ja oli nyt reippaampi. Joskushan meillä on ollut niitä etanavauhdilla tulleita lähestymisiä jolloin poni on ollut aivan löysä ja maahansidottu.




Verkkahyppyjen jälkeen saikin hetken aikaa huilata, kun muut menivät radan alkupäässä. Sitten esteitä vähän korotettiin minulle ja Domille, olihan Junioripokaali edelleen häämöttämässä edessäpäin aivan pian. Pienen odotuksen jälkeen saikin ponia herätellä ottamalla vähän laukkaa alle. Domin kanssa sopiva ratatempo löytyy kivan nopeasti, poni kuuntelee pohkeita ihan hyvin. Kun meillä oli hyvä laukka, lähdettiin sitten hyppäämään. Ensimmäiselle siniselle pystylle taisi Domi tulla jopa todella reippaasti ja lähteä vähän kauempaa. Tämän jälkeen saatiin kuitenkin jatkettua ihan hyvin.

Meidän rata sujui kaiken kaikkiaan oikein kivasti. Laukat olisivat ehkä saaneet vaihtua nopeammin, Domi jää joskus melko vahvaksi edestä jolloin nopea vaihto on haastavampaa. Silti saisin itse olla siellä terävästi valmiina vaihtamaan sen laukan. Kun rata oli saatu kunnialla loppuun, olikin tuntia jo kulunut sen verran että ehdittiin kerran tulla lävistäjäsarja. Tähän saatiin onnistunut hyppy ja tunti voitiin hyvillä mielin päättää siihen. Kaiken kaikkiaan tosi onnistunut ratsastuskerta Domin kanssa ja kaikki sujui hyvin. Näillä mielin oli hyvä lähteä kisoihin, kun lauantain tunnille en päässytkään menojen vuoksi. Opettaja olikin päivitellyt miten tärkeitä kisoja ennen en pääse tunnille, mutta tämänkertainen onnistunut estetunti jätti kuitenkin ihan hyvän fiiliksen.



Kummallista kun ei ollut tällä kertaa niin paljoa kirjoittelemisen aihetta, ehkä juuri sen takia että tunnilla sujui kaikki tosi hyvin. Domi on kyllä melko varma ratsu ja sen kanssa on ilo oppia uutta. Tunnit, jolloin jotain tapahtuu on melkeinpä hauskempia kirjoitettavia. Blogin nimi "Vauhtia ja Vaaroja" ei kyllä tähän tuntiin sisältynyt tai kiteyttänyt minun ratsastustani :D. Mutta hyvä välillä näinkin!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti