perjantai 15. heinäkuuta 2016

Päivittelyä pukkaa

Tässä kuluneiden viikkojen aikana olen todella päässyt tuulettumaan ja viettänyt aikaa ilman konetta. Mökkilomasta nautittiin täysin siemauksin ja pitihän sitä varata aika paljon tuntejakin läheiseltä, tutulta ratsastuskoululta. Kun mökillä oli vietetty pari viikkoa, suunnattiin nokka kohti ratsastusleiriä, jonka vietin Riilahdessa. Juuri tultuani viiden päivän paratiisista, on olo enemmän kuin onnellinen. Mahtava viikko on takana kyllä, enkä tuntenut oloani yhtään liian vanhaksi näin 17-vuotiaana. Yllättävää kyllä, leirillä taisi olla jopa 2 samanikäistä ja pari vanhempaakin.

Siinä siis päivitystä, missä minä olen näiden kuluneiden viikkojen aikana luurannut. Kirjoittamisen into on palaillut entistä enemmän ja palan halusta kertoa teille leirikokemuksistani. Toisaalta ennen sitä on pakko ottaa katsaus vielä niihin kesän alun ratsastuksiin, joita on jäänyt kertomatta. Viimeisin postaukseni koskikin koulukisoihin valmistautumista ja omia ratsastuskertojani Dexterin kanssa. Näiden tuntien jälkeen tosiaan lähdettiin suorittamaan Helppo B:n merkkisuoritusta, joka sattui sopivasti siihen viimeiseen toukokuun päivään.

Nämä kuvat kauden vikalta tunniltani (c) Aino


Arvatkaa muuten vain, kuinka paniikissa tämä ruudun takana kirjoitteleva on. Syypäänä tähän on se, että toinen kamerani muistikortti on kadonnut ja tähän nimenomaiseen korttiin on kuvattu koulukisojen video sekä ihanat ulkokuvat. Koulukisoista ei siis enää ole materiaalia tallessa, vaan kaikki on kadonnut kortin mukana :/. Toivottavasti se joku kaunis päivä löytyisi, mutta taitaa olla aika epätodennäköistä. Noh, muistot kuitenkin säilyvät ja meidän koulukisamme sujuivat enemmän kuin hyvin. Tulimme nimittäin ensimmäiselle sijalle Dexterin kanssa ja olin siitä lievästi yllättynyt ja todella onnellinen pitkän koulukisakauden jälkeen!

Meidän koulukisapaperi on tallessa ja merkkisuoritus päästiin hyväksytysti läpi prosentein 55,87%. Dexterin kanssa tuli myös löydettyä paljon tasapainoisempi ja sujuvampi rata kuin viime kerralla. Se liikkui tosi hyvin ja pysyin myös itse tasaisena kädellä, jolloin ponikin tukeutui hyvin kuolaimeen ja tuli paljon hyviä pätkiä radalla. Nämä kisat todella olivat yhdet onnistuneimmista kisoista tuon poninpyörykän kanssa. Ja kerrankin maltoin rentoutua siellä selässä. Ensimmäisellä pituushalkaisijalla oikein pakotin jalkani pitkiksi ja yläkropan rentoutumaan, jotta ponikaan ei jännittyisi liikaa. Ja rauhallinen, ei liian jännittynyt ratsastus tuotti tulosta.




Koulukisojen jälkeen minulla oli vielä kaksi ratsastuskertaa Akulla ennen tulevia ulkopuolisia kisoja. Tämä ratsuvalinta oli nimittäin nyt varmistunut ja ulkopuolisia varten minun täytyi päästä tutustumaan poniin paremmin vielä. Näistä treenikerroista ensimmäinen meni niin ja näin. Poni oli tietysti vielä minulle kovin vieras ja itse olin sen selässä vähän hukassa. Akun kanssa hyppääminen itsessään ei tuottanut ongelmia, mutta esteiden välissä minun piti oppia ratsastamaan tuota ponia vielä. Torstaina sitten koitti sellainen masennustunti, että ratsastaja pillitti vuolaasti selässä manaten omaa huonoa ratsastusta. Tuntui, että olin hukassa enkä saanut meidän yhteistyötä pelittämään toivotulla tavalla.

Niinpä extempore tulin vielä seuraavalle tunnille Akulla, jotta saisin vähän kohotettua omaa fiilistä ja opittua ponin ratsastusta lisää. Tunti oli aivan yksinkertaista perusratsastusta. Siinä oikeasti pureuduttiin nyt kiinni omaan istuntaani, laukan tempoon ja apuihin. Tulimme ympyrällä kahta ristikkoa uudestaan ja uudestaan, hakien hyvää tunnetta. Myös jalustimet otettiin tarkoituksella todella lyhyeksi ja huomasin asioiden helpottavan omalta kohdaltani, yleensä kun tulee säädettyä kuitenkin lähemmäs koulujalustimia kuin kunnon estejalustimia. Tämän tunnin jälkeen fiilis todella oli parempi ja olin kiitollinen, että päästiin vaikuttamaan vielä siihen ihan perusratsastukseen ennen ulkopuolisia kisoja...jotta oikeasti minulla olisi käsitys, miten Akun kanssa toimia.

Akukuvat kuvasi Heidi



Ja näiden eväiden kanssa päädyttiin sitten vain odottamaan viikonlopun kisoja. Ulkopuolisista kisoista onneksi on paljon kuvia ja ratavideot tallella, joten ne eivät katoa minnekkään ja teenkin siitä reissusta sitten ihan oman postauksensa. Mutta tässä taas pientä päivittelyä tauon jälkeen ja koitan ehtiä kirjoitella nyt loppukesästä aktiivisesti, niin päästään reaaliaikaankin kiinni ;).

2 kommenttia: