maanantai 19. toukokuuta 2014

Kaikki ei aina mene suunnitelmien mukaan

Noniin, johtuen erikoispostauksesta, jonka laitoin tuohon väliin, kirjoitan nyt ratsastustunnistani vähän myöhemmin. Tunti meni minun osaltani vähän huonommin, jonka takia myös oli ihan kiva laittaa jotain muutakin, kuin ratsastuspostausta ensin. Eli meillä oli pitkästä aikaa estetunti, joka oli tietenkin minulle aivan ihanaa, kun pääsi taas hyppäämään. Pitäisi oikeasti harkita jotain estetunteja, kun esteet kiinnostavat. Nyt kun olen tällä tavallisella tunnilla, jossa mennään pääasiassa koulua, olen sitten kehittynyt aika paljon kouluratsastajana. Ehkä myös sentakia hieman on esteratsastuksen salat unohtuneet..?


Sain tunnille ratsukseni Tinjaminin pitkästä aikaa. Mielestäni oli ihan ok mennä Tinjaminillä taas vaihteeksi, ja esteitä en ollutkaan paljoa tällä ponilla hypännyt, viimeksi se itseasiassa olikin syksyllä estekilpailuissa. Tinjaminilla on ollut jokin vaihe, että se on kieltänyt todella paljon esteille. Ensin tullaan täydessä laukassa, jonka jälkeen sitten tehdäänkin äkkijarrutus esteelle. Tällähetkellä ilmeisesti ei enää Tinjaminilla ole tätä ongelmaa.

Meillä oli tällä tunnilla taas sijainen (Emppu), ja sovittiin, että kaikki yrittäisivät parhaansa. Opettaja sanoi, että esteitä korotetaan sen mukaan, mitä hän näkisi, että me osataan. Niinpä sovittiin, että turhia virheitä tulisi välttää ;D.


Aloitettiin tunti ravailemalla ja aika itsenäisesti ratsastettiin. Otettiin molempiin suuntiin ravailua ja nostettiin myös laukat. Tinjamin laukkasi tosi kivasti, ja huomasin todella, että sen laukka oli parantunut, mitä muutkin olivat sanoneet. Laukka pyöri kivasti, ja poni jopa pyöristyi aika ajoin.

Mentiin aika pitkään alkutunnista koulua, eikä tultu ollenkaan puomeja, vaan aloitettiin suoraan hyppäämään. Hypättiin ensin pitkällä sivulla oleva ristikko. Olimme jonossa toisella sivulla ja sitten aika nopeasti tultiin peräjälkeen. Olin aloittajana ja opettaja käski minun tehdä pääty-ympyrän ennen esteelle tuloa.

Huomasin pian, ettei kaikki ollut kohdillaan. Itselläni tuli todella suureksi ongelmaksi jalustimet, jotka eivät ennen ole niin paljoa haitanneet. Nyt kumminkin molemmat pääsivät jalasta ja esteelle tultiin aikamoisesti säheltäen, ja kaikki keskittymiseni meni jalustimiin. Niinpä en ehtinyt keskittyä pohkeiden kiinni pitämiseen, ennenkuin oli jo liian myöhäistä, ja Tinjamin ohitti esteen laukassa.


Opettaja käski minun tuoda poni esteen eteen ja näpäyttää raipalla, sieltä lensi pari pukkia ja tultiin uudestaan. Taas ongelmia tuli, ja poni oikaisi. Peruutin heti Tinjaminin jonka jälkeen tultiin vielä kerta. Tälläkertaa päästiin yli, kun jalustimetkin olivat jalassa. Kyllä nyt harmitti, kun ongelmia pääsin aiheuttamaan minä..

Tultiin estettä vielä pari kertaa, jotka menivät heti paremmin. Enää ei kieltoja tullut, ja sain pakotettua jalustimet paikoilleen. Vaihdettiin vielä suunta, ja tultiin toisella sivulla olevaa ristikkoa pari kertaa. Pitikin riisua fleece pois, kun alkusähellyksessä oli tullut kuuma.


Lähdettiin seuraavaksi tulemaan melko helppoa rataa, jossa opettaja vaati meiltä oikeat laukat, ja hyvät tiet. Alkusöhellykseni jälkeen alkoi jo sujumaan paremmin, eikä radalta tullut kieltoja. Kun jokainen oli mennyt ristikkoradan, nosti opettaja esteet noin 50 cm kokoisiksi. Meille kerrottiin uudenlainen rata, johon tuli yksi hyvin tiukka käännös.

Viitosesteelle piti kääntyä hyvissä ajoin, ennen S kirjainta. Ehdittiin mennä rata vain yhden kerran 50 cm korkuisena, ja Tinjamin kuunteli ihan hyvin. Jotenkin kumminkin silti en ratsastanut parhaimillani, johtuisikohan siitä, että en ollut mennyt paljoa Tinjaminillä. Tuli yksi megaloikka, johon lähdin vähän myöhään mukaan, mutta muuten siis suoritettiin rata ihan ok:sti.


Loppujen lopuksi jäi vähän paha maku suuhun tunnista, Tinjaminiin olisi pitänyt hakea enemmän tuntumaa, ja olisin voinut ehkä enemmän tsempata ja ratsastaa paremmin. Tylsä, ettei tunti mennyt niin hyvin, kun kerrankin taas edes oli se estetunti. Noh, aina ei voi onnistua ja pitää vain olla tyytyväinen, ettei se sitten loppujen lopuksi ollut niin huonoa, miltä se tuntui.

Suu viivana..:D
T: Josku

4 kommenttia:

  1. Mä en ymmärrä esteistä mitään, ihan kivaahan se on mutta.... Toisaalta heppatunneilla hypätään vähemmän! Mä tykkään koulusta kyllä enemmän, harmi kun Tapiola on yleis/estepainoitteinen.... :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, saattaa just olla niinkin että oppii tykkäämään siitä, mitä tekee enemmän. Just kun esteitä pääsee melko harvoin, niin ei pääse niin paljoo kokemaan :D, koulu on kyl kivaa, itsekin tykkään, mutta esteet kovasti kiinnostaa :) <3

      Poista
  2. hyvä postaus, ja ihan hyvinhän se näytti menevän kuvista päätellen! ;))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja juu kivoja kuvia tuli, vaikka tunne oli erilainen :D

      Poista