lauantai 31. toukokuuta 2014

Irtotunti Soukassa

Heippa hei! Niinkuin otsikko kertookin, olin tosiaan Soukassa yhdellä irtotunnilla perjantaina. Eipä ollut muuta ihmeellistä, kuin että halusin kokeilla millainen talli se olisi. Sain mukaan kuvaajankin, Nellin! Kun siis saavuttiin Soukan tallille, mentiin ensin vähän kiertelemään ympäriinsä. Kivaltahan siellä näytti :D

Ennen tuntia jaettiin ponit, ja minulle suositeltiin Flury- nimistä ponia. No, se siis valittiin! Tunti pidettiin kentällä, joka oli ihan kivaa! Tunnin taso oli aika alkeis- jatkomeininkiä, mutta ei se mitään. Soukan tallilla oli hieman erilaiset tavat, mutta siis aloitettiin tunti alkukäyntien jälkeen melko pian kevyessä ravissa.


Ravatessamme aloin itse asettamaan kulmissa ja sainkin ponin ihan hyvin kulmiin. Alettiin seuraavaksi tehdä jokaisessa kulmassa voltit. Oli siis ollut ihan hyvä laittaa poni jo valmiiksi kulmiin. Volteilla kumminkin Flury hidasti melko paljon vauhtia, ja siinä olikin täysi työ ylläpitää ravia.

Opettaja käski muutaman voltin jälkeen suurentamaan volttia huomattavasti. Huomasin itsekin, että voltit menivät melko pieniksi. Tämä johtui siitä, että ponilla ei mennyt millään sisäpohje läpi. Se siis punki aika vahvasti sisäänpäin, jolloin volteista tuli pienet. Yritin siis suurentaa volttia parhaani mukaan.


Kun oltiin hetken aikaa tehty voltteja, jatkettiin uraa pitkin ja otettiin seuraavaksi laukat. Fluryn laukka oli tasaista, ja hyvää työstää. Poni kumminkin tarjoili muutaman kerran väärää laukkaa, ja nostot eivät todellakaan tulleet ilmaiseksi. Välillä opettaja myös käski minua lisätä vauhtia, kun poni meinasi jäädä laukkailemaan paikoilleen. Sainkin sen sitten jo paremmaksi.


Flury oli jotenkin todella haastava poni, ja pohkeet eivät aina menneet läpi. Jos taas huomautti raipalla, poni lisäsi kyllä vauhtia, mutta sitten taas pohkeisiin reaktio ei kumminkaan huomattavasti parantunut. Melko nihkeä siis se oli. Flury tarjosi myös haastetta, sillä sen kanssa oli todella haastavaa saada muotoa aikaan.

Tunti oli kesäloman alkamisen kunniaksi hieman sekatunti, eli seuraavaksi oli pienen leikin aika. Oli kaksi hippaa, jotka ottivat kiinni muita. Askellaji oli vapaa, ja meitä ei sitten saatukkaan kiinni. Sain myös leikin aikana ohjeita ratsastukseeni. Leikin jälkeen käveltiin hetken välikäynnit.


Kun taas keräiltiin ohjat, oli opettaja laittanut puomeja toiselle pitkälle sivulle. Mentiin kumminkin ensin hetken aikaa esteistuntaan ja ravattiin uraa pitkin. Tämän jälkeen lähdettiin tulemaan puomeja loivalla kiemurauralla. Tärkeää olikin mennä ennen puomeja huolellisesti kulmaan. Puomien meno onnistui minun osalta parhaiten, eikä mitään ihmeellisempiä virheitä tullut.

Huomasin ponissa heti muutoksen. Heti kun Flury huomasi, että mentäisiin hieman puomeja, sen vauhti olikin todella reipas ja hyvätahtinen. Kuulinkin, että poni on hyvä hyppääjä, ja saattaa kuumua esteillä paljonkin. Tällä tunnilla mentiin kumminkin sitten vain puomit kummastakin suunnasta.


Puomien jälkeen ravailtiin vielä hetki, jonka jälkeen oli aika antaa pitkät ohjat. Tunnin jälkeen olin jotenkin hyvin pettynyt, kun poni ei ollutkaan niin kiva mielestäni, ja mitään kunnon kouluponia en siitä saanut irti. Näin jälkeenpäin kun miettii, sain kumminkin hyviä huomautuksia, mihin en ole kiinnittänyt niin paljon huomiota. Katseeni oli liian suuren osan ajasta ponin niskassa, ja siitä opettaja huomauttikin muutamaan otteeseen. Myös laukassa sain asentoa parannettua, ja jalustimien paikka oli parempi.

Kokonaisuudessaan ihan ok tunti ottaen huomioon aivan vieraan ja haastavan ponin. Tähän loppuun vielä pientä videota.

 


T: Josku


2 kommenttia:

  1. Hyvä postaus vähän ehkä pitkä mut ei se mitää! Iha sika kiva ku oli video lopussa enemmän niitä pliis! :D <33

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kännykkä ei jostain syystä päästänyt vastaamaan :D. Ja jep, videot on kyllä kivoja kun antaa tunnin sujumisesta eri käsityksen ;)

      Poista