tiistai 27. toukokuuta 2014

Pirun hyvällä hyppääjällä ♥

Kyllä, menin superponilla, josta voi jo päätellä ponini. Ja kyllä, hyppäsimme vähän siinä koulutunnin sivussa. Tosiaan nyt on tiistai, ja olin ratsastamassa korvaustuntia. En nimittäin sitten pääse ratsastamaan kesäkuun ekalla viikolla, kun on oma ratsastusleiri. Siitä tulee niin kivaa <3. Joten, tiistaina tallilla. Menin neljän tunnille, ja ensin saatiin lupa mennä puomeja vähän tunnilla, mutta hypättiin me kumminkin sitten pikkuestettä sokeripaloilla.

Tänään olikin Ainon hoitopäivä..
Elikkäs, käytiin sitten viemässä vähän esteitä maneesiin. En muista milloin viimeksi olisin ollut ensimmäisellä tunnilla, mutta ihan kiva joskus olla vähän aikasemminkin! Ensin tosiaan ongelmana oli, että miten Cinnamon sitten voisi tulla tunnille, jos mentäisiin sokeripaloja tai puomeja. No tietenkin tehdään niin, että laitetaan Josku selkään!

Tätä olinkin jo melko pitkään odottanut, että ylipäätänsä saisin taas mennä superponilla, mutta intoani kasvatti vielä lisää kun hypittiin hieman! Cinnamon tosiaan on ollut estekammoinen, mutta sillä ollaan lähiaikoina pystytty hyppäämään. Minä sitten kelpasin ratsastamaan tälläkertaa Cinnamonilla esteitä.

Ja taas ihanille, uskollisille kuvaajille Ainolle & Olivialle kiitos!

Aloitettiinkin jo pitkin ohjin kävellessämme puomien tuleminen. Tultiin siis ihan pitkin ohjin molempiin suuntiin puomit. Tämä oli hyvä harjoitus poneille, että ne saivat itse katsoa välit oikein. Cinnamon meni jo ensimmäisellä kerralla suoraan, mutta viimeisellä puomilla teki pienen ponkaisun eteenpäin. Mihinkään kevyeeseen istuntaan ei harjoituksessa tarvinnut mennä, vaan riitti, että nojasi eteenpäin.


Tultiin käynnissä vielä kerta niin, että ohjat olivat tuntumalla. Sen jälkeen jatkettiin suoraan uraa pitkin ja lähdettiin piakkoin ravailemaan. Ensin poni tietenkin testasi, eikä oikein paikanvaihto tuntunut Cinnamonista sopivalta ratkaisulta. Noh, pienien satunnaisten taisteluiden jälkeen jatkettiin ihan hyvin eteenpäin.

Tultiin vielä ravissa puomit, ja ensin kevensin ne. Sen jälkeen opettaja käski mennä kumminkin kevyessä istunnassa ja sekin sujui ihan hyvin. Välillä vain tuntui, ettei millään riittänyt tilaa isoaskeleiselle Cinnamonille. Sitten otettiinkin vielä laukat.


Cinnamon laukkasi todella kivasti ja aika ajoin pyöreästi, tosin taas oli tilasta puutetta, kun Zandro lähti kenkkuilemaan, joten laukkaa joutui tekemään pätkissä kun oli tilaa. Laukkojen jälkeen käveltiin ihan hetki pitkin ohjin, jonka jälkeen mentiin pitkälle sivulle ympyrälle, missä ei ollut puomeja. Sitten alettiinkin hyppäämään ensin ristikkoa.


Este laitettiin ensin ristikoksi, joka sujui todella hyvin. Poni meni todella varmasti eteenpäin, joten kieltoja ei tullut. Muutama jättiloikkakin nähtiin. Vaihdettiin vielä suunta ja tultiin lisää ristikkoa. Päästiin aika moneen kertaan hyppäämään, mikä oli kiva!

Ponnistaa vähän kauempaa
Nyt alkunihkeyden jälkeen Cinnamon oli todella kuuliainen, ja kuulemma ponilla oli todella hyvä ravin tahtikin. Saatiin hyvää palautetta esteistä, Cinnamon suoritti ne kuin mikä tahansa esteponi.

Seuraavaksi este korotettiin pystyksi, ja lähdettiin taas tulemaan yksi kerrallaan estettä. Pysty kyllä oli todella pieni, joten se meni oikein hyvin ponin kanssa. Mitään ongelmia ei tullut, kunhan vain itse muistin pysyä koko ajan tarkkana. Kerran poni ponnisti kauempaa, enkä ollut varautunut hyppyyn. Siitä kumminkin selvittiin, jonka jälkeen olinkin sitten tarkempana.

Vähän suurempi pomppu, ja asento kertoo, että olin vähän jäljessä hypyssä
Tultiin pystyä vielä toiseen suuntaan, ja poni lähti laukkaan kun vain ajattelin sitä. Cinnamonin laukan tempo muuttui ennen estettä hieman nopeammaksi, kun poni imi esteelle. Niinpä sain tehtäväkseni säädellä tahtia puolipidätteillä. Seuraavan kerran ylitettiinkin este vähän hallitummin, kun itse vaikutin tahtiin.


Loppujen lopuksi olin aivan supertyytyväinen tuntiin. Cinnamon hyppäsi aivan mahtavasti, eikä mitään suurempia ongelmia syntynyt. Poni myös kuunteli hyvin, ja nyt taas sain pienen muistutuksen miten ihanaa Cinnamonia on ratsastaa. Hämmästyin kyllä miten hyvältä poni tuntui esteellä, ja poni ei edes epäröinyt paljoa, vaan hyppäsi todella innokkaasti ja varmasti.

Tunnista jäi kyllä niin hyvä fiilis, että oikein tekee mieli päästä Cinnamonilla menemään useammin. Kyllä se hoitsu osaa <3. En muistanut läheskään kuinka herkkä ja osaava tämä kimo olikaan. Ehdottomasti lisää tällaisia tunteja!


T: Josku


4 kommenttia:

  1. Wau! :O hienosti meette, mut hei ei oo ihme jos cinnamon menee hyvin sulla (siis osa syy voi olla että se on jo vähän tottunut pieniin esteisiin.) mut sehän on ilmiselvää että poni luottaa suhun kunnolla kun kerta oot sitä jo aika pitkään jo hoitanukki :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wau, kiitos pitkästä kommentista :). Cinnamonista kyllä vielä joskus kehittyy oikein mahtava hyppääjä! Juu, ponilla todella oli jopa intoa hypätä, eikä malttanut odottaa, että pääsisi hyppäämään :D Kiitos <3

      Poista
  2. On toi cinnamon niin kiva hypätessä<3 ite oon hypänny kerran sillä ja se oli super♥

    VastaaPoista