tiistai 13. toukokuuta 2014

Mattimyöhäinen postaus

Heippa, nyt tulee viimein postausta viime keskiviikon tunnista. Nyt viikon varrella on tapahtunut niin paljon, että en ole ehtinyt koskea koneeseen kuin eilen (jolloin meni yli 4h ainakin lähettää muille kuvia) ja nyt tänään. Onkin korkea aika vähän kirjoittaa miten minulla tällä kertaa meni. Eli poni olikin sitten taas kerran Hugo, ja olin ihan hitusen pettynyt. Tuntuu, että ei ole niin paljon intoa ratsastaa samaa ponia kokoajan, vaan haluaisin päästä menemään monipuolisesti. Noh, ehkä opettajan mielestä osaan mennä Hugolla hyvin, niin sain sen sitten taas.


Aloitettiin tunti hetken ravailulla. Heti alussa oli taas tärkeää asettaa kunnolla kulmiin ja tehtiin muutamia suunnanvaihtoja. Meillä tosiaan oli tälläkertaa eri opettaja. Hetken ravailun jälkeen yllättäen pitikin nostaa laukka, ja nosto meni Hugon kanssa kivasti. Laukattiin ihan hyvä aika, ja tein muutamia pääty-ympyröitä, että saisin tilaa.



Taidettiin laukata molempiin suuntiin, jonka jälkeen lähdettiin tulemaan varsinaista harjoitusta. Tarkoitus oli tulla L kirjaimesta pituushalkaisijalle ja tehdä pohkeenväistöt oikealle seinälle asti. Seinän luona sitten siirtyä raviin ja ravata S kirjaimeen asti muistaakseni. Mietin jo ennen väistöjä, että mitäköhän tästä tulisi Hugon kanssa, kun poni vähän lähtee kiitämään pohkeesta, niinkuin aiemmilla kerroilla on varsinkin ravissa käynyt.

Eli käynnissä kun tultiin, poni väistätti hienosti ja opekin oli ihan ihmeissään miten hyvin Hugo meni. Kun vain käytin Hugon kanssa oikeanlaista tapaa, onnistui hyvin.




Seuraavaksi lähdettiinkin tulemaan harjoitusta ravissa, ja seinustalla piti pohkeenväistön jälkeen heti nostaa laukka ja laukata S:ään. Hugo ei yllätyksekseni lähtenyt kaahottamaan kun keskityin tekemään ihan samalla tavalla kuin käynnissä. Tein helliä pidätteitä ja annoin pienet pohkeet. Laukannostoista saatiin kehuja, Hugo nosti hienosti laukan uralla eikä tarvinnut kuin ajatella, niin siellä sitä mentiin.

Tehtiin väistöä myös toiseen suuntaan, joka taisi olla Hugolla vähän vaikeampi. Siinäkin kyllä tuli muutamia hyviä pätkiä, mutta poni ei kauheasti reagoinut pohkeeseen.



Pohkeenväistöharjoitusta jatkettiin aika pitkään. Pikkuisen alkoi Hugokin ennakoimaan laukannostoja seinällä, ja loppuvaiheissa pitikin kovasti keskittyä, että Hugo väistäisi ravissa. Pohkeenväistöjen jälkeen jatkettiin hetken aikaa välikäynneissä jonka jälkeen työstettiin vielä poneja hetki. Oli aika lähteä ulos kentälle!

Tämä kuva oli pakko laittaa, Hugon ilme kertoo enemmän kuin tuhat sanaa :D
Eli ensimmäistä kertaa pääsin nyt talven jälkeen ratsastamaan kentälle, joka oli aivan mahtavaa. Oli vielä tosi mukava sääkin ja ennen kaikkea kuvista tulisi valoisia! Mentiin siis kentälle, jossa jatkettiin tuntia. Ravailtiin hetki ja otettiin myös laukkoja. Hugo olikin reippaalla päällä, ja sitä sai välillä pidättää. Vähän pöllysi hiekka, mutta ei se mitään, kun laukassa kumminkin mentiin!



Kentällä ravailtiin aika paljon ja otettiin erilaisia siirtymisiä. Tehtiin nopeita käynti- ja ravisiirtymisiä, jotka onnistuivat ilman mitään kummallisia virheitä. Otettiin myös ravista pysähdyksiä. Hugo pysähtyi muutaman kerran silleen, että vähän siinä piti steppailla. varsinkin kun otettiin peruutus, ponin kanssa oli vaikeuksia.

Peruutus


 Lopputunnista meni taas oikein kivasti ja ei sitten muuta tehtykään kuin loppuraveja joissa Hugo pyöristyi ihan kivasti. Sitten vain pitkät ohjat :) Kiva tunti, kiva poni ja olin kyllä tosi iloinen siitä, että pohkeenväistöt sujuivat mahtavasti ja itsekin osasin käyttää oikein istuntaa ja apuja. Ensi kerralla onkin vuorossa esteitä!


T:Josku




2 kommenttia: