torstai 10. huhtikuuta 2014

Hienoja hyppyjä!

Meillä oli vihdoin kahden kuukauden jälkeen estetunti jota taas olinkin odotellut. Se on vähän kun ei oo toisena estetuntia esimerkiksi niin sitten joutuu odottelemaan aika pitkän aikaa ennenkuin on taas esteiden aika. Kyllähän sitä aina haluaisi sen toisenkin tunnin viikossa ja joskus esim. talutuksesta pääsee tunnille ja korvauksesta...

Eli nyt oli siis kauan odotetut esteet vuorossa ja menin Dexterillä. Tosiaan parin viikon päästä on estekisat joten halusin kokeilla ensin tällä tunnilla miten Dexter hyppää ja sitten laittaisin sen toiveeseen jos saisin hyvät fiilikset että sillä voisi kisoihin mennä. Ja muuten olenkin toivonut kisoihin Vaniljaa ja Hugoa. Molemmat olisivat tosi kivat vaihtoehdot, vanskukin viime kerralla oli tosi kiva.


Eli siis, käveltiin aika pitkään alussa ja tultiin reippaassa käynnissä pari kertaa puomit. Heti sen jälkeen siirryttiin raviin ja opettaja huomautti yhdessä vaiheessa Dexterin hipsutuksesta. Sillä onkin tapana mennä vähän hipsuttaen joten laitoin sen menemään sitten reippaampaa tahtia heti. Sen jälkeen Dexter kyllä meni hyvässä temmossa, opettajakin halusi että kaikki ottaa kunnolla takajalat liikkeeseen.

Puomit menivät hyvin, poni nosti kivasti jalkojaan. Pari kertaa vauhti vähän hiipui ennen estettä ja siinä saikin kunnolla laittaa Dexteriä eteenpäin.. Tultiin puomeja niin, että tultiin kokorataleikkaa puomien yli ja heti uudestaan kokorataleikkaa toisten puomien yli. Mentiin ekana Dexterin kanssa, eli se oli vähänniinkuin kahdeksikon tekemistä. Dexter katsoi hauskasti puomia ja myötäsi kaulasta myös hyvin.



Puomiharjoituksen jälkeen yllättäen nostettiinkin laukka ja siinä vaiheessa tuli pientä kaaosta, nimittäin Zandro ja Cinnamon jäivät vähän temppuilemaan. Dexter meni todella kootussa laukassa ja olin yllättynyt miten rauhallisesti se laukkasi. Välillä pitikin laittaa sitä eteen ettei olisi tippunut raville.


Sitten hetken laukattuamme mentiin jonoon pitkälle sivulle ja lähdettiin tulemaan ihan tavallista ristikkoa jatkuvasti muutama kerta. Yllätyin, että Dexter ei paljoa ottanut sille tyypillisiä "pupuloikkia" vaan meni ihan normaalisti, ehkä jopa hieman laiskasti esteet tai siltä se ainakin tuntui kun olen tottunut sellaisiin jättiloikkiin Dexterin kanssa...


Vaihdettiin vielä suunta eli mentiin toiselle pitkälle sivulle ja tultiin vastakkaisella sivulla oleva este samalla tavalla. Näin alkutunnista hypättiin ihan normaaliristikoita. Tunnilla oli muutes ihana hoitsuni Cinnamon ja se hyppäsi tosi kivasti myös :)


Sitten oli aika tulla rataa, ettei aika loppuisi kesken. Eli lähdettiin tulemaan seuraavan näköistä harjoitusta vuorotellen. Me oltiinkin heti tokana vuorossa Dexterin kanssa.


Dexter oli alkanut ottaa taas sen tyypillisiä "pupunloikkia" josta olin tyytyväinen, sillä kaipasin vauhtia ja vaaroja :D. Meillä oli tehtävän harjoituksena aina esteen jälkeen vaihtaa laukka ja katsoa onko se oikein. Ensimmäisellä kerralla sainkin aikamoiset moitteet kun unohdin vaihtaa laukat. Keskityin hyppyihin ja olin todella iloinen kun ne onnistuivat tosi hienosti, joten en sitten siinä alkanut katsoa laukkoja.



Aivan mahtavia kuvia, kiitos Linnea, Liina ja Karoliina! Hypyt siis menivät tosi hyvin! Seuraavalla kerralla nostettiin kaikki esteet 65 cm korkuiseksi ja tultiin sama rata samassa järjestyksessä, eli minä tokana. Tälläkertaa keskityin laukkoihin ja kaikki sujui hyvin. Opettaja huomatti ennen vikaa estettä vielä, että tempo voisi olla nopeampi ja pistin sitten Dexteriin lisävauhtia :D.



Tunti oli mennyt kivasti ja olin aivan huipputyytyväinen poniin, niinpä laitoinkin sen kisatoiveeseen. Tietenkin myös tuntui, että tunti meni aivan liian nopeasti ja olisi ollut kiva päästä hyppäämään enemmänkin..Mutta silti olin kyllä tyytyväinen ja pysyin Dexterin mukana kokoajan, joten ehkä se voisi ollakkin ihan kiva kisoihin.

Myöskään radalta ei tullut yhtäkään kieltoa! Yksi kerta tuli vähän hassusti, kun en osannut arvioida mistä Dexter ponnistaisi ja sitten menin vähän aikasin hyökkäämään kaulalle, eli pieni sähläys siinä oli. Eipä sitten muuten mitään kummempaa tapahtunut. 

Dexter oli myös kivasti hakeutunut muotoon siinä odotellessa omaa vuoroa :D Mutta ehdottomasti parasta oli saada noita ihania hyppykuvia, kun niitä en oo tosiaan saanut oikein paljoa! Joten saa tulla toistekkin kuvaamaan <3

T: Josku


2 kommenttia:

  1. Tosi kivan näköisiä hyppykuvia ja ratsastat tosi hyvin!
    Ja kiva blogi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tosi paljon piristävästä kommentista :)!

      Poista