torstai 24. huhtikuuta 2014

Uudet taidot koitokseen!

Nyt olisikin sitten aika testata viime kerran "osaan vihdoin ratsastaa"  teemaa. Eli päätin keskittyä ratsastamaan uusien älynväläysteni mukaan ja poni olikin se samainen Hugo. Eli taidot vain koetukselle ja tunnille! Tunnin meille tälläkertaa piti Kartsu, eli oikea opettaja ei ole vielä palaillut.

oikealla sydän, vasemmalla "kakkapökäle"


Teimme myös ennentuntia hienoa taidetta kermavaahdosta, joka unohtui mutakakun päältä. Eli sitä sitten jäi yli ja sain suun täyteen kermavaahtoa. Kyllä nämä ovat aika hulluja tuntilaisia, mutta mikäs siinä xD. Eli oli hauskaa ennen tuntia.

Tunti alkoi niin, että meillä oli puolitoista minuuttia aikaa päättää mitä haluaisimme tehdä. Ehdotuksia riitti, kuten: laukansäätelyä, ympyräharjoitusta, esteitä ja minä ehdotin avotaivutusta. Esteitä emme kumminkaan voineet mennä, koska oikea opettajamme ei ollut opettamassa. Yksimielisyyttä ei tullut, joten opettaja päätti mitä tehtäsiin. Niinpä aloitimme tunnin kooten ohjat ja piakkoin siirtyen raviin.

Kuvista kiitos Nannalle! :)

Tunnin pääaiheena oli, että pitkilläsivuilla tuli temponlisäys, pääty-ympyrällä avoimella puolikkaalla tehtiin ravin hidastus ja sitten taas uran puoli normaalia ravia. Tehtiin harjoitusta aika pitkään ensin toiseen suuntaan, ja sitten toiseen.


Hugon kanssa harjoitus meni ihan hyvin. Poni oli heti alkutunnista tosi hyvin kuulolla ja työstin kokoajan ponia. Hirveästi tempon lisäystä en pitkillä sivuilla tehnyt, sillä halusin mielummin ponin ensin rennoksi, nimittäin vauhtia oli kyllä ihan tarpeeksi.


Aivoimilla ympyränpuolikkailla, milloin piti hidastaa, oli vähän ongelmia. Hugo kyllä hidasti, mutta en itse tajunnut kunnolla kehon avulla hidastaa vaan se meni sitten enemmänkin ohjilla pidättämiseksi. Opettaja käski minun tehdä enemmän puolipidätteitä ja sekin toimi, mutta silti poni jännittyi ja heti kun puolikkaalta tultiin ja lakkasin hidastamasta poni rentoutui heti kunnolla muotoon.

Pian otettiin laukkaa uraa pitkin ja tarkoitus oli tehdä suuret laukkavoltit päätyihin. Laukkavoltilla oli tarkoitus hidastaa ja sama harjoitus siis tehtiin mutta vain laukassa. En taaskaan yllyttänyt pitkillä sivuilla vauhdin lisäykseen sillä Hugolla riitti vauhtia taas. Hidastamisessa oli ongelmia, mutta ainakin Hugo taipui aivan superhyvin voltilla ja oli kivasti edessä alhaalla laukkaamassa.

Välillä vähän karkaili jalustin...
Laukassa tehtiin myös aiemmassa vaiheessa niin, että annettiin ponien laukata, joten noustiin kevyeeseen istuntaan laukkaamaan. Loppuvaiheessa harjoitusta laukassa sainkin itseasiassa ponin laukkaamaan paljon rauhallisemmin voltilla ja välillä melkein tippui jopa ravillekin.


Lopussa tehtiin vielä vähän sitä harjoitusta ja laukan ansiosta opettaja sanoi että ponit ottaisivat paremmin myös eteenpäin vievät avut vastaan. Lopussa sainkin vielä hidastuksen kanssa sellaista ohjetta, että hidastaisin avopuolikkaalla Hugoa kevennyksen avulla.

Tarkoitus siis oli, että keventäisin ihan vain millin satulasta ylös ja se auttoi tosi hyvin. Hugo pysyi melko rentona, joten tehtävä onnistui. Tunti oli ihan kiva ja harjoitus oli hyödyllinen! Meni myös tosi hyvin ja koko tunnin ratsastin mielestäni kokoajan tomerasti, enkä jäänyt matkustelemaan.


T: Josku




6 kommenttia: