keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Estekisat ja yllättäjiä

Noniin, nyt tulee sitten raporttia sunnuntain estekisoista, joissa tosiaan menin Vaniljalla. Ponin kanssa oltiin tosiaan myös viime kisoissa, joista napattiin sinivalkoinen ruusuke. Vanilja on hyvä kisaponi kyllä, sillä se itsekin haluaa voittaa. Eli siis, herätykseni oli vähän aamuseitsemän jälkeen ja radanrakennus alkoi 8:30. Niinpä sitten aikaisin aamulla kiiruhdettiin tallille kisavarusteet mukana.

Kuvista kiitos Olivialle ja Iidalle

Rata oli tälläkertaa ihan kiva mielestäni, esteille oli kylläkin melko pitkät reitit, mutta sellainen perusrata. 50-60cm luokassani oli vain viisi osallistujaa, joten kilpailusta oli tulossa jännittävä. Meidän oli ensin tarkoitus laittaa lettiviritelmää Vanskun harjaan, mutta lyhyen harjan vuoksi huomasimme, että letti alkoi purkautumaan. Niinpä annoimme Vaniljan olla ihan vapaalla harjalla.

Kilpailujännitys on minulle niin tuttu käsite, että tästä saattaa tulla jossain vaiheessa postaus! Tietysti nyt ennen kisaa oli jännitys yllä kun odoteltiin lähtöä. Kun sitten viimein lähdettiin verryttelyyn, olinkin jo valmis lähtöön. Verryttelyssä kaikki sujui ihan hyvin. Paljoa ihmeellistä en tehnyt, jotenkin oli ehkä pieni jäätyminen siinä satulassa. Jarrut tuli kokeiltua ja laukat laukattua.


Otimme verryttelyhypyt ja menimme suurimman osan kisaesteistä, ne sujuivat ilman ongelmaa eikä kieltoja tullut kun muisti ratsastaa päättäväisesti eteen. Vauhtia kyllä riitti ihan kivasti, ei ainakana eteenpäin tarvinnut patistaa. Varsinkin esteen jälkeen otettiin pieni spurtti.


Meidän lähtö Vaniljan kanssa oli toisena joka on ihan kiva lähtöpaikka mielestäni. Näin myös edellisen radan ja kyllä siellä mentiin ihan kivaa vauhtia. Oltiin tosiaan siinä ulkopuolella odottelemassa.

Jännittää selvästi kun tuolleen hartiat lysyssä
Kun oli meidän vuoromme viimein pitkältä tuntuneen ajan jälkeen mentiin siis suorittamaan. Perusradalla ei tullut virheitä, Vaniljan kanssa meni tosi kivasti. Yhdelle esteelle tuli sellainen vähän isompi loikkaus kun poni ponnisti kauempaa, enkä varautunut siihen. Noh, eipä siinä muuta kuin että hanaa vain eteenpäin!

Uusinnassa muistin vasta kolmannen esteen jälkeen että vauhtia voisi olla vähän enemmän. Sitten vikalle esteelle tuntui vauhti jo todella kovalta kun siinä menossa toinen jalustinkin oli irronnut. Vauhti vielä kasvoi esteen jälkeen ja oli täysi työ ihan tasapainotella mukana Vanskun nopeatempoisessa laukassa ilman jalustinta.



Radan jälkeen minulle kerrottiin väliaikatietona, että menin toiseksi. Olihan se edellinen poni (Hugo) näyttänyt menevän melko kovaa, joten Vansku ei ihan kovempaa sitten ehtinyt mennä. Kisaradan jälkeen fiilikset olivat helpotus ja iloisuus, mitään mokia ei ollut tullut ja rata suoritettiin ihan puhtaasti. Siinä sitten vielä odoteltiin muiden radan ajan ja lopputulos tuli heti kisaluokkien päätyttyä.

Loppujen lopuksi yllättäjävoittaja oli meidän luokassa Tinjamin ja Amalia ja me sijoituttiin Vaniljan kanssa kolmansiksi. Ihan tyytyväinen tähän olin, olihan se kumminkin palkintopallilla. Tosin luokassa palkittiin vain kaksi ekaa, joten jäätiin palkinnoitta.Alemmassa luokassa voittaja olikin myös yllätykseksi Rufus ja Nelly!

Aikamoinen yllätysten päivä kyllä oli, kivat kisat silti ja hyvää harjoitusta. Lopuksi vielä kisaradasta video. Meidän aikamme oli uusinnassa 30,21 sekuntia ja eroa kakkoseen oli tosiaan vain 22 sekunninsadasosaa!




T: Josku

4 kommenttia:

  1. Kiva kun meni hyvin, mutta tuolla on pieni ristiriita; ensin kerroit, että sinun piti ratsastaa eteen, mutta seuraavassa virkkeessä sanoit vauhtia olleen niin paljoin, ettei pitänyt patistaa eteenpäin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoitin siis, että tosiaan kun huomasin, että uusinnassa vauhtia voisi olla enemmän, niin laitoin Vaniljaa eteenpäin ja se tehosi ainakin hyvin koska sitten sitä vauhtia olikin jo tarpeeksi. Eli oli hyvä että laitoin Vanskua eteenpäin ja sitten sen jälkeen ei enää uudestaan tarttenutkaan laittaa xD

      Poista
  2. Jee nyt sait tän tehtyy! Kiva postaus ja teil meni tosi hyvin musta! Siistiä ja hyvää ratsastusta! :) <3

    VastaaPoista
  3. Jeps <3. Kiitos, hassua miten se sitten näyttää ihan erilaiselta miltä tuntuu se ratsastus :D. Mutta kiiiiiitos ;)

    VastaaPoista