lauantai 26. huhtikuuta 2014

Vihdoin Vanskulla!

Jee, pääsin viimein  menemään Vaniljalla, jota olenkin jo muutamia viikkoja toivonut. Eli olin tosiaan tunnilla torstaina ratsastelemassa ja olin tosi iloinen että pääsin tällä ihanalla kimolla. Emme hypänneet esteitä, mikä on harmi nimittäin nyt huomenna, eli sunnuntaina on estekilpailut. En olekaan hypännyt sitten kolmeen viikkoon kait, joten hyvä mennä kisoihin XD Noh, ehkä siitä jotain tulee.

Eli itse tuntiin, meillä oli sijaisena Emppu opettamassa ja pääsinkin edellisellä tunnilla olleen Vaniljan kyytiin.


Meillä oli siis ihan perus koulutunti ja tunnin alussa ravailtiin aika paljon eikä tehty mitään ihmeellistä. Ratsastettiin muutamia suunnanvaihtoja ja mentiin myös kulmiin kunnolla.

Vanilja tuntui jo alussa oikein kivalta, hieman sitä piti ensin herätellä kun poni oli hieman hidas reagoimaan pohkeeseen. Vanilja rentoutuu mielestäni parhaiten harjoitusravissa jota ei mentykään melkein koko tuntiin. Se oli vähän harmi, mutta koetin sitten työstää kevyessä ravissa Vaniljaa..



Aika piakkoin oli laukkaamisen aika. Ensin oli tarkoitus mennä ryhmissä niin, että osa oli keskellä kävelemässä, mutta se ei sitten onnistunutkaan joten mentiin kaikki yhtäaikaa. Vaniljan kanssa meni laukkaaminen ihan ongelmitta, mutta ohjat olivat välillä liian pitkät.

Laukattiin vielä silleen, että jakauduttiin kahteen pääty-ympyrään ja laukattiin siinä. Se ei aina onnistunut, sillä tunnilla oli Zandro ja Rufus kenkkuilemassa, joten ne tukkivat uraa. En saanut myöskään työstettyä Vaniljaa kunnolla laukassa koska kokoajan joutui siirtymään raviin muiden ponien takia. Niinpä siitä tulikin vähän säätämistä..




Noh, pitkien laukkaamisien jälkeen jatkettiin ravaamista uraa pitkin. Tehtiin erilaisia nopeita siirtymisiä, jotka olivat todella hyödyllisiä. Istuttiin harjoitusraviin ja jatkettiin ponien työstämistä. Tässä vaiheessa Vanilja oli jo hakeutunut kunnolla peräänantoon ja oli todella kiva ravatessa.



Teimme nopeita käyntisiirtymisiä jonka jälkeen siirryttiin taas pienin avuin takaisin raviin. Vanilja oli kivan kuuliainen. Taidettiin vielä joku laukkaan siirtyminen myös tehdä ravista. Tämän jälkeen tehtiin astetta vaikeammin, eli siirryttiin ravista pysähdykseen, jonka jälkeen pysähdyksestä suoraan raviin. Vansku ei ihan seinään pysähtynyt, johtui varmaan hieman ehkä pitkistä ohjista.







 Tunnin viimeinen puolisko meillä sujui tosi hyvin ja Vansku oli rento. Kyllä tämä poni on vaan niin ihana! Ajattelin jotain että tämä voisi enteillä sitä, että menisin Vaniljalla kisoissa kun se nyt annettiin ennen sunnuntaita tunnille minulle, ja niinhän kisalistassa sitten lukikin. Eli osallistun huomenna Vaniljalla 50-60 cm luokkaan :).

T; Josku

2 kommenttia:

  1. Jotenkin tossa ekassa kuvassa kun katsoo niin jotenkin luulee et sulla olis kanget mutta epäs ollut

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin muutes nyt ku kattoo niin näyttää ehk vähä ;D

      Poista