perjantai 4. huhtikuuta 2014

Vauhdikasta menoa!

Keskiviikon tunnilla minulla olikin tälläkertaa taas Hugo. Oli ihan kiva mennä sillä taas vaihteeksi ja eipä siinä mitään ihmeellistä. Sain muutes uuden ratsastuskypärän juuri, joten sitäkin sitten pääsin kokeilemaan ensimmäistä kertaa. Eli siitä sitten vain ponin selkään!

Jo heti alkukäynneissä opettaja käski laittaa jalustimet ponien kaulalle. Tunti alkoikin siis hauskasti yllätyksenä ilman jalustimia! Otettiinkin siis heti ohjat ja alettiin ratsastamaan ilman jalustimia.


Käveltiin hetken käyntiä ja saatiin tehdä vähän omaa siinä aluksi. Ratsastelin kulmiin ja tein kaikenlaisia voltteja..


 Sitten siirryttiinkin aika piakkoin raviin ja lähdettiin tulemaan voltteja C, L ja R kirjaimeen. Hugo tuli ne ihan kivasti, välillä lähti pikkuisen kiihdyttämään niinkuin olin huomannut, että välillä Hugo tekee sellaista volteilla. Yhdessä vaiheessa opettaja sanoi että Hugo näytti hyvältä, mutta voisin vielä vähän lisää työstää sitä niin saisin sen paremmin muotoon ja asettumaan. Tuli taas muistutus siitä käsien elämisestä kokoajan mukana ;).

Ihana kuva, juuri ollaan voltilla :)
Hugo tuntui tosi kivalta ja reippaalta. Kaikki meni ihan hyvin ja jatkettiin harjoitusta melko pitkään. Poni oli tosi kivasti näin vähän alle puolivälissä jo alkanut pyöristyä. Näin kuvista päätellen myös ryhtini oli ollut ihan hyvä suurimman osan tuntia :).




Pian olikin jo välikäyntien aika. Oli aika ottaa jalustimet takaisin jalkaan sillä meillä olikin taas haastava harjoitus.

Seuraavaksi kun otettiin ohjat, opettaja kysyikin että mitä haluaisimme tehdä. Kun kukaan ei oikein tiennyt, ehdotin laukanvaihtoja, sillä halusin vielä kokeilla Hugon kanssa miten ne onnistuisivat. Niinpä me aloimme tulla sellaista harjoitusta, että tultiin kokorataleikkaa ja keskellä vaihdettiin laukka ravin kautta.


Aluksi homma onnistui ilman suurimpia sähläyksiä. Sitten piakkoin Hugo alkoi kumminkin kuumua ja kiihdytti heti halkaisijalla aivan hurjaan vauhtiin. Vaikka kuinka pidätin, en joissain vaihessa saanut ponia ollenkaan raviin.


Onnistumisiakin kumminkin tuli, sain ponin yhden lävistäjän lopussa vaihtamaan suoraan laukan ilman raviaskeleita pohkeestani. Muuten oli kyllä aikamoista säätämistä! Välillä sain hillittyä vauhtia, mutta muuten suurimmaksi osaksi poni kyllä viiletti ja vauhti kasvoi ihan nollasta sataan.


Tehtiin tosiaan molempiin suuntiin laukanvaihtoja eli kokoajan vaihdettiin suuntaa. Loppuvaiheessa oli kyllä aika vauhdikas meno ja piakkoin alettiin lopettamaan.


Lopussa vielä ravailtiin aika pitkään ja tarkoitus oli hakea peräänantoa lämmenneistä ratsuista. En ollut aivan varma menikö Hugo muodossa, sillä kaula kyllä vaikutti olevan alhaalla mutta roikuttiko se vain päätään vai oliko muodossa, sitä en osannut varmasti sanoa.


Tehtiin vielä siis ympyröitä ja opettaja kehotti minua istumaan mahdollisimman suorassa olematta kallistumatta sisäänpäin. Huomasin kyllä että välillä sitä ehkä tuli liikaa kallistuttua sinne kyllä :D. En saanut enää kommenttia että olinko sitten loppujen lopuksi paremmin suorassa, mutta ainakin uskon että se oli parempi. Poni kulki tosi rennosti.

T: Josku



4 kommenttia:

  1. kiva posTaus taas! hei tää ei oo reiluu et oot suunilleen parempi ku mä ridaa!:D toi toka kuva on tosi hieno samoin noi kaks vikaa.oot kunno proo hei! hei ota sananvahvitus pois päältä, helpottaa kommentoimaan! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Iida ihanasta kommentista <3! Mm..no onhan tässä vielä kehittymistä vaikka kuinka xD. Ja okei, yritän väsertää sen jostain sit joskus pois päältä ;)

      Poista
  2. Te meette aina kaikkii kivoja tehtävii ilman satulaa tai jalustimia, me aina vaan säädetään jotaki :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Usko pois, kyllä meilläkin niitä ihan tavallisia tunteja on. Tämänkin tunnin alkupuolisko oli aika tavallista volteilla taivuttelua :D. Mutta juu, meillä hassusti aina keksitään kaikkia hulluja (ja hauskoja) ideoita joita sitten toteutetaan. Ei me kyllä pyydetty mennä ilman jalustimia, mutta ihan kivaa oli! :)

      Poista