torstai 17. huhtikuuta 2014

Osaan vihdoin ratsastaa!

Noniin, nyt olisi taas keskiviikon tunnin postauksen aika! Tosiaan meillä ei ollutkaan omaa opettajaa vaan sijainen Minna. Olin tälle tunnille saanut alunperin me-me-Merimakkaran, toiselta nimeltään Zandro mutta vaihdoin sen sitten loppujen lopuksi Hugoon josta olen ihan tyytyväinen. Eli menin sitten vauhdikkaan ponin selkään ja käveltiin aika pitkään pitkin ohjin.


Hugo oli aivan innoissaan menossa tunnille ja malttamattona siinä oven luona :D. Eli pitkin ohjin käynnin jälkeen koottiin ohjat ja työstettiin ponit kunnolla kulmiin asettamalla ja taivuttamalla. Kohtapuolin lähdettiinkin jo ravailemaan, josta sitten löytyykin enemmän kuvia.

kuvista kiitos Liinalle!

Jotenkin tänään minulla oli aivan hirveästi motivaatiota ratsastaa joten aloin heti jo tunnin alussa työstämään ponia jolloin se meni paljon paremmin. Opettaja sanoi, että Hugon kanssa kannattaisi tehdä voltteja aina kun tarvitsisi kun se tykkää mennä vähän reippaampaa tahtia välillä. Alettiin siis kaikki tekemään pääty-ympyröitä päädyissä joissa oli tarkoitus taivuttaa ponia ihan koko vartalosta, eikä vain asettaa kaulasta.


Vaihdettiin vielä suunta ja tehtiin ympyrät sinnekkin suuntaan. Sitten alettiin tulemaan voltteja R kirjaimessa ja päädyissä. Voltit sujuivat ihan hyvin, välillä ehkä lähti kiihdyttelemään mutta muuten meni hyvin. Hugon ravin tahti oli juuri sopiva ja siinä olikin hyvä työstää ponia.


 Hugo otti myös tosi kivasti takajalat alleen ja kuunteli hyvin apuja. Opettaja käski laittaa Hugo vielä rohkeammin kulmaan ja käyttää sisäpohjetta. Jotenkin käytin sitten ihan tosi huomaamattomia ja pieniä pohkeita, ehkä tuntui että jos käyttäisi pohjetta vahvemmin, poni räjähtäisi ja lähtisi kaahottamaan. Taivutuksen kanssa kumminkaan pohkeiden vahvempi ote ei tuottanut mitään räjähdystä ja sitten menikin jo paremmin taas.


Hetken ravailtuamme siirryttiin käyntiin ja alettiin tulemaan pohkeenväistöä pituushalkaisijalta uralle päin. Käynnissä Hugon kanssa menikin ihan hyvin, vielä olisi voinut ehkä paremmin ottaa takajalat mukaan mutta oli se ihan hyvä.



Alettiin tulemaan ravissa sama harjoitus toisessa suunnassa ja sitten tulikin hieman vaikeuksia. Hugo ei vain kestänyt pohjetta vaan lähti karkuun sitä juosten pituushalkaisijan läpi jolloin jouduin aika rajusti pidättämään.

Siinä vaiheessa sitten näytti vähän tältä :D
Kun väistöt eivät meinanneet onnistua sain tulla Hugon kanssa vielä yhden kerran. Tällä kertaa se onnistui paremmin mutta Hugo asettui voimakkaasti vasemmalle ja vauhti oli melko kova. Ainakin sieltä jotain väistöä varmaan tuli mutta jokainen omalla tyylillään...XD



Pohkeenväistön jälkeen jakauduttiin kahteen pääty-ympyrään ja jatkettiin taivuttelua. Sitten nostettiinkin ympyröillä laukat ja siinä tulikin innostus heti Hugolla. Voltilla kumminkin Hugo pysyi ihan hyvin hallinnassa joten päästiin menemään siinä ihan hyvällä tilaa sillä minun lisäkseni vain yksi oli sillä ympyrällä.


Laukasta ei sitten sen enenpää kuin että ympyrällä onnistui molempiin suuntaan ja varsinkin nostot menivät todella hyvin. Otettiin myös hetken ravailun jälkeen kokouraa pitkin ja siinä sitten Hugo lähti turhan reippaasti. Ympyröitä tehden sitten sekin loppujen lopuksi rauhoittui ja laukka oli tosi hyvän tahtista lopussa vaikka alussa olikin se ollut melkoista kaahotusta.


Sitten olikin loppuravejen aika jolloin huomasin miten pitää ratsastaa! Kaikki oli vihdoin kohdillaan ja harmillista kyllä tästä mun loppuravien "osaan vihdoin ratsastaa" hetkistä ei tullut kuvia..Jotenkin tuntui että ne kuvat sattuivat just sellasiin kohtiin jolloin ei mennyt niin hyvin kun taas parhaiden hetkien otokset jäivät näkemättä.

Ainakin itse olin tosi tyytyväinen loppuraveissa ja se on tärkeintä. Nyt näytti hyvältä ja saatiin vielä ohjeeksi antaa vähän pidempää ohjaa että ponit saisivat taivuttaa kaulaansa lisää. Nyt jotenkin itsekin odotan seuraavaa tuntia jotta pääsen "testaamaan" taitojani toisen ponin kanssa. On se kyllä aivan mahtava tunne kun tuntee itsensä kehittyvän! Ihana tunti ja ihana poni.

Tästäkin kuvasta paremmin oli kaikki kohdallaan nyt keskiviikkona
T: Josku

2 kommenttia:

  1. *vink vink* kaulasta 'taivutus' on asettamista, taivutus on koko vartalosta jos se siis kunnolla menee ;) ja mullakin meni tän viikon tunti hyvin, saattoi johtua kyllä siitä että laukattiin paljon reippaasti alkuun että Kalle vetristyi, mutta no....

    Ps. Otathan sen sananvahvistuksen pois ja laitat vaikka kommentit hyväksyttäviksi jos roskapostia pelkäät, on nimittäin todella ärsyttävää kommentoida kun kysyy koodia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taisi mennä itselläkin sanat vähän sekaisin XD. Nyt on aika monella mennyt tällä viikolla kivasti tunti ;).

      Juu hyvä että muistutit, käyn nyt heti kurkkaamassa jos saan sen pois.

      Poista