torstai 18. joulukuuta 2014

Joulun lahjatoiveita

Viikon blogihaasteeseen pääset tästä
"Rakas joulupukki..." Heetkinen! Mitä tämä on? Älä vaan sinä siellä näytön takana sano, että ihan pian on joulu ovella. Nimittäin tämä tyyppi elää vielä vasta alkujoulukuuta, eikä aika vain ole voinut hujahtaa näin nopeaa tahtia ohi. Tuntuu, kuin olisi teleportannut yhtäkkiä tähän päivään, nimittäin kuuden päivän päähän joulusta! Joulu on vain ihan yhtäkkiä saapunut Suomeen kertarysäyksellä. Värikkäät joulutunnelmaa täynnä olevat koristeet ja valot valloittavat niin Helsingin, kuin myös ihmisten kodit. Pipareita on koristeltu ja torttuja leivottu jo monessa kodissa. Pian se joulukuusikin jo tupsahtaa sisätiloihin koristelua varten. Mutta hassua kyllä tuntuu, että joulu tulee niin hurjan nopeasti vastaan. Itse vasta kerran on pipareita tullut leivottua ja lahjojenkin osto on puolitiessä. Kun eilen sitten tajuaa, ettei joulupukille ole listaa kirjoitettu, on jo pienoinen paniikki hiipinyt lähemmäs. Heitänpä tähän väliin pienen kysymyksen, onko teillä kenelläkään tullut vielä kiire valmistautua jouluun? Onko kaikki jo hyvissä ajoin hoidettu, vai onko täällä muitakin mattimyöhäisiä, niin kuin minä?

Mutta tekemällähän vain saa aikaan, eikö vaan? Niimpä nyt on aika tarttua toimeen ja kertoa hieman omista joulutoiveista. Pohdinta kestää pitkään, mitä kaikkea toiveita mieleen tuleekaan. Ainakin pienenä saattoi lista venyä jopa kolmen sivun mittaiseksi sepustukseksi, joka muistutti enemmänkin joulurauhanjulistuskääröä. Jouluaattona parasta sitten onkin, kun voi hengähtää nauttimaan joulusta ilman kiireitä ja stressiä. Lahjat on paketoitu ja kaikki on valmiina rauhalliseen illanviettoon oman perheen kanssa. Mutta juu, pidemmittä puheita syöksytäämpäs minun hevosaiheisen joulutoivelistan pariin!



Katsokaa mitä ihania lumisia maisemia! Voi kun tänäkin talvena tulisi taas olemaan oikein kunnon lumipeite, josta sitten on iloa kaikenlaisilla tavoilla. Ensimmäinen toiveeni onkin tuo lumen tulo, vaikka siihen itse ei kovin paljoa voi vaikuttaa. Aina voi kumminkin toivoa lunta, joka omasta mielestäni ainakin tuo paljon tunnelmaa ja joulun fiilistä. Lisäksi minulla tietenkin on kaikenlaisia konkreettisia toiveita, joita olen listannut ylös. Ratsastusvarusteista tärkein ja samalla myös suurin lahja olisi kunnon nahkasaappaat. Nahkasaappaat tulisivatkin kovaan käyttöön ratsastuksessa, ja sen takia laitoin ne joulutoiveisiin mukaan. Pitääkin seuraavaksi miettiä, mistä löytäisin laadukkaat ja sopivat nahkasaappaat. Hööks, HippoSport, Horze? Jos tiedätte joitain hyviä kauppoja mistä löytyisi, niin kertokaa toki kommentteihin! Myös omia kokemuksia omista nahkasaappaista olisi todella kiva kuulla.

Lisäksi listaani kuuluu myös hyvä tallitakki. Sen ei niinkään tarvitse olla ratsastukseen sopiva, vaan ihan muutenkin kunnon toppatakki, jota sitten voisi käyttää tallilla. Olen vähän katsonut tuota Kingslandin untuvatakkia, joka olisi ainakin ihan superhyvä ja lämmin takki. Katsotaan nyt millaista talvitakkia olisi mahdollista saada ja mistä löytyisi. Tällä hetkellä ei olekaan vielä ihan niin kovat pakkaset, mutta varmasti sitten siinä tammi- helmikuussa tulee tarpeeseen lämpimämpi varustus. Siinä onkin jo kaksi aika isoa toivetta, jotka ovat kumminkin sellaisia asioita, mitä tarvitsen. Kyllä tästä varusteurheilun parista löytyisi vaikka mitä ihania asioita, mitä voisi uneksia itselleen, mutta kaikkea ei vain voi saada.

Kingslandin toppatakki

Hööksin Badminton Horsehead

Suurena asiana kumminkin pidän sitä, että vain saan nauttia tämän upean lajin parissa. Jo yksi suuri ilo on, että ratsastus kuuluu osana elämääni ja tulee varmasti vielä pitkään olemaan. Niimpä on hyvä osata myös pysähtyä ajattelemaan mitä kaikkea itsellään jo on, ja onko kaikki ihan "Minulle heti just nyt!" tarpeellista saada. Mutta ihanaa, että joulu näin kovaa vauhtia tulee ja lauantaina alkaakin jo joululoma. Vielä myös ehdit tähän haasteeseen mukaan, joka jatkuu joulukuun 21. päivään asti. Listaa toki itsekin omat toiveesi mukaan! Haastankin mukaan siellä ruudun takana olevat bloggaajat, jos ette vielä ole omia toiveita kirjoitellut. Joulua nyt sitten odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti