perjantai 12. joulukuuta 2014

Kooste amerikanmatkasta

Kysyin parin ihmisen mielipidettä, haluaisitteko nähdä vähän amerikan matkasta jotain materiaalia. Pieniä videopätkiä sieltä täältä tuli ihan hyvä määrä otettua, joten kyhäsin niistä sitten koostevideon. Meillä oli oikein onnistunut viikko siellä 13 tunnin lentomatkan päässä ja oli aivan mahtavaa. Päästiin käymään vaikka missä huikeissa paikoissa, mistä näättekin videota kohta. Muun muassa piipahdettiin näköalapaikoille Golden Gate Bridgen luokse ja käytiin Alcatraz- vankilasaarella. Siellä ei nykyisin enää pidetä mitään vankeja, mutta eräs joskus kauan aikaa siellä ollut vanki oli kertomassa omia kokemuksiaan, joten puhuttiin ihan oikean pankkiryöstäjän kanssa, joka nykyään olikin jo lähes 90 vuotias "nice guy..". Paljon nähtävää löytyi myös science museumista ja exploratoriumissa, jossa pääsi tekemään kaikenlaista jännää käsillä. Sellaista siis, nyt päästän teidät videon pariin :)

 

Meillä tosiaan sattui juuri reissulle hieman harmaampi ja sateisempi viikko, niin kuin videopätkistä saatatte huomata. San Franciscossa sataa todella harvoin, joten kävi sen suhteen hieman huono tuuri. Lämmintä kumminkin oli ja pääsin jopa ratsastamaan siellä t-paita päällä. Ratsastuksesta sitten myöhemmin lisää postausta. Nyt en ehtinytkään tämän reissun aiheuttaman koulutehtävien- ja kokeiden takia piipahtaakkaan koneella, joten vähän venyi myöhempään ajankohtaan nämä aiheet. Mutta ihana kaupunki kaikkine nähtävyyksineen. Myös starbuckissa tuli käytyä melkein kyllästymiseen asti, se nimittäin löytyi ihan joka kulmasta muutamien metrien välein. Oli hassua miten lähekkäin jotkut olivatkaan!

San Francisco on myös tunnettu niin sanotuista "Cable car" nimisistä kulkuneuvoista, jotka ovat vähänniinkuin ratikoita. Ne ovat todella vanhoja ja niitä ohjataan sellaisella ohjaussauvalla. Päästiin matkustamaan sen kyydissä jyrkkiä ala- ja ylämäkiä. Tietenkin seistiin siinä ulkopuolella vaunua pienellä tasanteella, mikä oli hauskaa! Vaikka olikin todella pitkä lento, oli se vaivan arvoinen. Hyvää englannintaidon kartuttamista ;). Laitan vielä tähän loppuun muutamia hauskoja kuvia!

Pilvien päältä näki kyllä ihan mielettömiä maisemia!

Koko kakku on tehty sokerista!

Tuossa sitten roikuttiin jyrkissä alamäissä :D




Ihan hyvin kirjoitettu nimi

Skyscraper

Vankiloiden olot

Ihan kuin olisi kanariansaarilla ;)

näyttää vähän maurilta...
~ Josku

2 kommenttia: