sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Ihan ok, mutta parempaankin pystyy

Tiistaina koulutunnilla ajattelin, että ratsuna toimisi Hugo näin kenraaliharjoituksissa, mutta sainkin kuulla ikäviä uutisia. Hugolla oli tiistaina selkä kipeänä, joten se ei tullut tunneille ollenkaan. Sen sijaan tuntui kuin opettaja olisi lukenut ajatukseni, koska mietin juuri kuinka kivaa olisi mennä Cinnamonilla pitkästä aikaa. Ja senhän sitten sainkin! Tuli oikein iloinen mieli, kun pääsin kipuamaan rakkaan hoitohevosen selkään taas. Ehkä myös pieni tauko Hugostakin oli ihan hyväksi, olin jo päässyt harjoittelemaan sillä niin monta kertaa. Kysyinkin heti vyötä kiristäessäni opettajalta, että pääsisiköhän Hugo viikonlopun kisoihin selkänsä takia. Poni kuulemma kyllä pääsisi siihen mennessä takaisin tunneille.

Kun aloitettiin tunti tavallisella käynti- ja raviverryttelyllä, päätin ratsastaa Cinnamonia mahdollisimman hyvin. Ryhti koheni ja tein käyntisiirtymisiä aktivoiden ponia pohkeelle. Cinnamon tuntuikin todellakin tavallista reippaammalta ja jouduin kääntämään aika paljon muiden takapäästä pois. Jos jäi pitkäksi aikaa jummaamaan jonkun taakse, testasikin Cinnamon ratsastajan päättäväisyyttä paikanvaihdon ajan tullessa. Cinnamon liikkui kivan aktiivisesti eteenpäin ja kun tultiin askeleenpidennyksiä lävistäjillä, sain ne onnistumaan todella hyvin. Ponilta löytyi sitä eteenpäinpyrkivyyttä ihan roimasti, mikä oli todella hyvä juttu. Tultiin hetken aikaa koko ajan lävistäjiä ja ne menivät jokainen kivasti ja ponista irtosi sitä vauhtia.

Näytän aina jotenkin tosi surulliselta ja vakavalta ratsastuskuvissa xD 
Jatkettiin piakkoin laukassa ja poni nosti sen tosi kivasti ilman sen suurempia ongelmia. Olin ollut jo varautunut siihen, että se jää kenkkuilemaan keskelle, mutta oli sitten varmaan verkattu tarpeeksi napakasti jo alusta. Tehtiin pääty-ympyröitä ja voi vitsi se Cinnamonkin oli kiva ja rento. Laukassa piti vain huolehtia siitä, että meille riitti tilaa ja poni liikkui hyvin eteen eikä jäänyt jummailemaan. Kun jatkettiin ravissa oli ponin harjoitusravissa jo ihan istuminen, kun Cinnamon oli sen verran energisellä päällä. Poni meni ihan kivasti, mutta harjoitusravissa ei meinannut sitä rentoutta löytyä, koska Cinnamonilla oli kauhea kiire juosta jännittyneenä eteenpäin. Keventäessä sillä meni ihan toinen vaihde päälle.

Tunnin tehtävät koostuivat kumminkin aika paljon harjoitusravissa istumiseen ja aloitettiin seuraavaksi välikäyntien jälkeen avotaivutukset. Teimme ennen avoon lähtöä voltin pitkän sivun keskelle jonka jälkeen tultiin avoa. Käynnissä meinasi poni lähteä vääntyilemään vähän liikaakin kaulastaan ja jotenkin se tuntui ihan kauhean tahmaiselta. Se reagoi melko hitaasti pohkeeseen vaikka kyllä sieltä sitä avoa tuli. Poni kumminkin mateli eteenpäin ja se tuntui jotenkin ärsyttävältä ratsastaa. Kun siirryttiin jännittyneeseen harjoitusraviin, koitin parhaani mukaan rentoutua itse, mutta jotenkin olin kuin rautakanki siellä selässä. Voltti meni ihan hyvin ja ravissa kumminkin saatiin sitten paljon parempaa avoa aikaiseksi kuin käynnissä. Moottori löytyi paremmin ja saatiin tosi hyvää pätkää.


kuvia ei saatu niin paljoa tunnista, mutta otin keskiviikkona ihania otoksia kuvauksellisesta Cinnamonista <3
Avotaivutukset sujuivat siis paljon paremmin ravissa kuin käynnissä. Kun jatkoimme ravissa uraa pitkin teimme jossain vaiheessa vasta-asetuksia, mutta niitä en itse ehtinyt ollenkaan tehdä kun kaikki keskittyminen meni siihen, että löytäisimme itsellemme sopivan kolon. Cinnamon vain oli niin reippaana menossa, että saavutti todella nopeasti edellä olevat ratsukot. Tehtiin vielä pohkeenväistöjä uralta keskihalkaisijalle ja takaisin uralle ja löytyi todella hyvät väistöt Cinnamonin kanssa. Kaulakin pysyi suorana kun muistin olla tarkkana ohjien kanssa. Cinnamon väistätti superhyvin ja siihen olikin hyvä sitten lopettaa loppuraveihin.

Lopussa ravattiinkin sitten todella rennosti ja kivasti eteenpäin, mutta jotenkin jäi kaivelemaan se ponin jännittyneisyys harjoitusravissa. Olihan sielläkin hyviä pätkiä, mutta jotenkin tunti oli mennyt ponin hidastamiseen ja se oli hyvin sekavaa. Alun "nyt ratsastan niin hyvin" motivaatio hieman hiipui tunnin aikana, mutta ehkä joku toinen kerta menee sitten paremmin. Hetki siinä kestää myös totutella isoaskeleisen Cinnamonin ratsastamiseen muiden ponien jälkeen. Poni meni ihan kivasti, mutta vielä olisin voinut itse vaatia itseltäni parempaa ratsastusta. Cinnamon on kiva poni, mutta se tosiaan ei anna mitään ilmaiseksi. Ehkä ensi kerralla sitten paremmin ;).



Huomasin muutes tällä viikolla, että Cinnamonin sivua ei näkynyt ollenkaan blogissa. Selvitin tänään kumminkin tuon vian, ja uusin sitten samalla kokonaan ponin esittelysivut julkaistessani sen näkyville. Blogissa tosiaan on myös vaihtunut banneri, jonka Iiris ystävällisesti taiteili minulle. Värimaailmaksi valittiin vähän pirteämpi vaaleanvihreä, ja banneri on jotenkin iloisempi kuin edeltäjänsä. Mä tykkään!


2 kommenttia:

  1. Aina jos oon ollu kuvaamassa nii ihmettelen jotenki et miks oot aina sille ·_· xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. xD pitää alkaa hymyilemään siellä selässä ._.

      Poista