perjantai 10. lokakuuta 2014

Syyskuun hevostelun suosikit!

Vastahan minä elokuun hevostelun suosikit kerkesin tekemään! Tuntuu, että kuukaudet vierivät varsinkin näin syksyllä aivan huimaa vauhtia ohi. Sitä ei huomaakkaan, kun yhtäkkiä onkin jo pakkasia ja ensilumi sataa maahan. Syyskuun lopussa ruska alkoi puhkeamaan parhaiten, ja syyskuu oli kyllä supersateinen! Koko ajan sai olla pyöränkin kanssa lähdössä koulusta kotiin märkänä. Mutta juu, hevostelun parissa vakituisesti jatkettiin aina tiistaisin, keskiviikkosin (välillä torstaisin) ja perjantaisin tallilla. Nyt onkin tultu mentyä paljon enemmän bussilla, kun pyörällä vaan on tuntunut ylitsepääsemättömältä lähteä sateisessa kelissä tai muuten viilenevässä ilmassa polkemaan.

Mutta siis, ratsastettua on tullut enemmän ja vähemmän. Ainakin muutama extratunti on käyty köpöttelemässä ennen koulu- ja estekisoja. Jotenka tallilla on tultu oleskeltua ihan kiitettävästi. Tälläkin hetkellä olen juuri tullut tallilta hoitelemasta Cinnamonia. Välillä pitää tietenkin muistaa laittaa asioita tärkeysjärjestykseen, kun ensimmäisen jakson lähestyttyä loppuaan on meillä paljon enemmän kokeita koulussa. Tallilla syyskuussa ei tapahtunut mitään ihmeellistä, Cinnamoniakin hoitelin vain pariin otteeseen, sillä työharjoitteluhan vei aika suuren osan kuukaudesta. Mites sitten ratsastuksen osalta, kuka nousi kuukauden suosikiksi?

E= esteet P=puomit ja T=tipuin viimeisestä ratsastuksesta puuttuu T

Elikkäs tuollainen ponikirjo oli syyskuussa minun ratsastuksieni osalta. Esteet valtasivat kuukaudesta suurimman osan, mikä oli todella virkistävää minulle, joka tykkään hypätä. Syyskuussa tosiaan valmistauduin paljon koulu- ja estekilpailuihin Vaniljalla, joten voisin sanoa, että syyskuun ratsuista Vanilja nousi suosikiksi. Ponilla oli todella kivaa ja opettavaista mennä, eikä vauhtia ja vaarojakaan jäänyt puuttumaan kuukaudesta! Niimpä Vanilja oli kyllä tämän kuun suosikkiponi. Tykkäsin myös mennä Dexterillä esteitä, vaikka tunti olikin melko tapahtumatäytteinen. Dexteristä kyllä löytyy haasteita ja vauhdikkuutta!

Sitten voitaisiin mennä lempiratsastusvarusteen pariin.Syyskuussa alkoi jo olla vähän viileämpää, mutta ei kumminkaan mitään huippupakkasia. Niimpä paljonkäytetty ratsastusfleece oli kovassa käytössä tässä kuussa. Välillä tuntui, että kuvistakin tulisi ihan samanlaisia, kun pidin niin usein sitä päällä :D. Mutta toisaalta se oli syyskuuhun juuri täydellinen. Ei liian lämmin, vaan sellainen ohut perusvaruste, jolla oli hyvä ratsastaa hiukan viileämmässä syyskelissä.


Olisin voinut valita nuo uudet punaiset housut lemppariksi, mutta en ole vielä ihan varma. Tuntui nimittäin, että punaiset housut olisivat jostain syystä tuottanut epäonnea, kun heti ensimmäisellä kerralla niitä käyttäessäni lensin alas ja housut pääsivät heti koskettamaan maanpintaa..Joten katsotaan katsotaan, miten punaisten housujen käyttö lähtee liikkeelle ;). Kumminkin ne on ollut vasta ihan pari kertaa käytössä, joten vielä monia ratsastustunteja ehtii "testata" niitä housuja.

Tekee mieli mainita "syyskuun kohu", niin kuin Tiian Voitto Kotiin blogissa on ollut tapana kertoa. Itse nimittäin syyskuussa menin tippumaan kahdesti! Se oli kyllä aivan uusi ilmiö, sillä en pitkään aikaan ennen tätä ollut tippunut. Viime tippuminen taisi olla joskus pari vuotta taaksepäin, kun lensin Pokemonilta kauniisti voltilla selälleni. Kumminkin nyt yhtäkkiä sieltä tulin jopa pariin otteeseen saman kuukauden aikana alas, ja syy oli varmaan se, että estekokemus vielä puuttuu. Vaihtelu kumminkin virkistää, välillä sieltä on ihan hauska tulla alas, varsinkaan jos ei siis satu mitään.

Estekisoissa oli Tinjaminille laitettu ihanat letit ♥

Pokemon :)
Muistan vieläkin, kun kipusin kumisaappaissa viimeisen kerran lauantaina Pokemonin selkään ennen kuin se lähti pois tallilta sunnuntaina. Monet tykkäsivät pahamaineisesta Pokemonista, itse en paljoa tuohon jättiin tutustunut. Cinnamon oli ihastunut Pokemoniin, ja aina jos otin sen käytävälle Pokemonin taakse, päästi Cinnamon jotain ihmehirnahduksia :D. Tuollainen muisto Pokemonista, joka tuli tässä yhtäkkiä mieleen..

Mutta siis, mitäs muuta syyskuussa tapahtui? Syyskuun kokemuksena opettavainen oli koulukilpailut. Itse asiassa siitä onkin vuosi, kun viimeksi olin Hugolla koulukisoissa, joten pitkästä aikaa myös starttasin siinä lajissa. Syyskuussa myös oli positiivinen asia nimittäin vaikeusasteen nouseminen. Esteillä saatiin enemmän haasteita aikaan, esimerkiksi ravilähestyminen ja innarit. Muutenkin pääsin kokeilemaan uutta ja erilaista, mikä oli todella hyvä juttu. Yhtä uutta poniakin pääsi kokeilemaan, Bellaa. On aina kiva päästä tutustumaan ihan uusiin poneihin, odotankin sitä, että pääsisin jossain vaiheessa menemään Firrellä (Fireboy olisi oikea nimi, mutta ollaan kehitelty tuollainen lempinimi).

Fireboy ja Fiona
Eli tälläisiä asioita syyskuu sisälsi. Kertokaa muutes haluatteko, että teen kuukauden suosikkeja jatkossakin, koska en oikein tiedä onko tämä ihan niin hyvä idea? Voitte siis vaikuttaa, tuleeko näitä postauksia jatkossakin ;). Elikkäs kommenttia vain tulemaan, tässä olikin siis syyskuun paketti kasassa, ja kohta lokakuukin on jo puolillaan!

~ Josku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti