sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Extratunti Tulipojalla

Vuoden 2015 viimeinen tunti ei jäänytkään Cinnamonilla menoon, sillä menin keskiviikkona Akulla itsenäisesti ja torstain tunnilla olikin sitten Fireboyn ratsastaja poissa. Koska torstai oli uudenvuodenaatto, tunnit oli siirretty aikaisemmaksi. Tämän takia olikin sitten valoisampaa lähteä tunnille, kun kiireessä sain kuulla meneväni ponilla. Niinpä kamat vain kasaan ja nopsaan tunnille. Torstain viiden tunti tosiaan on esteryhmä, joten pääsin hyppäämään Fireboylla toista kertaa. Fiilikset olivat ihan hyvät, olinhan jo aiemmin mennyt ponilla.

Meitä tunnilla oli tällä kertaa vain neljä. Rata olikin hauska, nimittäin molempien lävistäjien suuntaisesti oli sarjat. Ne muodostivat yhdessä neliön. Lisäksi pääty-ympyrän suuntaisesti oli yksi ristikko valmiina. Oltiin Ainon kanssa katsomassa edellisen estetunnin hyppäämistä joten yhden esteen alle oltiin innostuksessa laitettu tötteröitä, kerrankin jotain erikoisesteen tapaista :D. Mutta siis, siitä vain sitten tunnille Fireboyn kanssa.

Kuvaajana Aino :)


Meillä olikin sillä kertaa perusteellinen vähän pidempi verkka joka sopi minulle mainiosti. Halusinkin keskittyä ponin kanssa ensin ihan perusjuttuihin. Tultiin aluksi ravissa puomeja vaihdellen  suuntaa lävistäjien avulla, tehden siis kahdeksikkoa. Poni meni puomit kivan rauhassa nostaen kumminkin jalkojaan tarpeeksi. Tultiin puomeja alkuverkaksi ihan pitkän aikaa. Fireboy liikkui ravissa kyllä tosi mukavasti, eikä hoppuillut. Kun jatkettiin uraa pitkin, nostettiin sitten seuraavaksi laukka ja laukattiin melko itsenäisesti tehden välillä pääty-ympyröitä.

Firre oli tuolla kertaa laukassa melko energinen ja olisi halunnut kaahotella reippaasti pitkin maita ja mantuja. Sen takia teinkin paljon pääty-ympyröitä toiseen päähän, missä estettä ei ollut. Lähdimme suoraan laukassa tulemaan aina silloin, kun tilaa riitti niin toisessa päässä olevaa ristikkoa pääty-ympyrällä. Fireboyn kanssa ensimmäiset hypyt olivat huonoja, kun paikka ei oikein osunut ja poni lähti kovin läheltä estettä. Poni tietenkin myös kiihtyi, kun pääsi hyppäämään esteitä aina välillä laukatessaan.




Pikkuhiljaa löydettiin ristikolle paremmin paikkaa ja muistin pitää ulko-ohjan tuen paremmin. Ehkä yksi ongelma oli ollut huono tie, piti ratsastaa tarpeeksi suuri ja pyöreä kaarre esteen keskelle. Paikat alkoivat löytymään ja hyppy oli sujuvampi. Se sai riittää ja jatkettiinkin sitten eteenpäin lävistäjillä olevien sarjojen luo. Eli tultiin ensin ihan ristikkokorkeudella yhden kerran molemmat lävistäjät. Tärkeää oli vaihtaa laukka lävistäjän jälkeen, mutta minun ei tarvinnut tosiaan huolehtia siitä tuon ponin kanssa joka sen lennosta vaihtoi.

Kokonaisuudessaan alkutunnin hypyt olivat ponin kanssa taas melkoista hakemista. Meillä ei tuntunut löytyvän sellaista yhteistä säveltä ja vauhtia. Poni pääsi esteen jälkeen kaahottamaan ja sitä olikin haastava saada kiinni ennen seuraavaa lävistäjää. Pari kertaa teinkin pääty-ympyrän toiseen päätyyn. Kun olimme tulleet lävistäjät kerran, lähdettiinkin sitten hyppäämään rataa pikkupystyillä.




Pikkupystyillä teimme niin, että ensin tultiin pääty-ympyrällä oleva ristikko, jonka jälkeen jatkettiin lävistäjät. Lävistäjät tultiin kaksi kertaa yhteensä. Fireboy lähti matkaan rauhassa ja saatiin ristikolle ihan hyvä hyppy. Ensimmäisen lävistäjän jälkeen sain kerrankin rauhoitettua ponin kanssa tilanteen ja tulimme hyvää laukkaa sitten toiselle lävistäjälle. Meno alkoi sitten tuntuakkin paremmalta, kun löysin vähän ponin kanssa sitä sopivaa vauhtia. Kun kaikki olivat tulleet tämän radan, laitettiin toisen lävistäjän B osalle tötteröt esteen alle ja puomi sellaiseen 55cm korkeuteen. Fireboyn kanssa tosiaan pidettiin esteet ihan pieninä.

Ponit eivät olleet edellisellä tunnilla katsoneet yhtään tötteröitä ja uskoin ettei myöskään Fireboy niitä kauheasti tuijottaisi. Ja oikeaan osuin, sillä mehän ihan liidettiin sen esteen yli tosi kivasti. Viimeinen rata olikin meillä ehkä se paras ja siihen oli hyvä jättää hypyt sillä kertaa. Esteet ylittyivät tosi kivasti tällä tunnilla, vaikkei kokonaisuudessaan ollutkaan mennyt niin hyvin. Liian paljon oli sellaista epätasaista menoa ja poni pääsi vähän kaahottamaan esteiden välissä. Mutta siitä oli sitten hyvä jatkaa loppuraveihin ja talliin, tyytyväisenä vikaan rataan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti