keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Tiistain Domikokeilu

Kisat häämöttivät viikonloppuna edessä ja minulla oli melko vähän aikaa päättää ratsuni. Dexterin kanssa meno oli tuntunut ihanalta, tosin poni oli päässyt ehkä vähän liikaa porsailemaan. Toisaalta Domilla sitten en ollutkaan vielä mennyt, joten nyt oli aika kokeilla sitä: ponia, jolla olin kovasti viime syksynä harjoitellut. Domin tunsin esteillä aika hyvin, mutta nyt tauon jälkeen poni olikin vieraampi taas, kun en sillä hetkeen ollut hypännyt.

Tunnille rakensimme linjan ja yhden esteen lävistäjälle. Lisäksi toisella pitkällä sivulla oli yksittäinen este. Aika perus rata siis, mutta ihan mukava testata Domia. Meidän tuntimme alkoi hauskasti, kun alkuverkassa aloimme keventämään hieman eri tavalla. Eli istuttiin kaksi alas ja yksi ylös, eli kevennettiin joka kolmannella. Olin nähnyt muiden ryhmien joskus tekevän tätä, mutta itse en vielä ollut kokeillut. Niinpä oli hauska löytää tuo "valssin" rytmi kevennykseen.

Kuvista kiitos Amalia! 


Kaiken aikaa ei kuitenkaan kevennetty tuolla tavalla, vaan otettiin ihan normi verkka melko itsenäisesti kiemurrellen ja tehden voltteja esteiden ympärille. Domiin tosiaan kesti hetki totutella pikku Dexterin jälkeen, mutta piakkoin poni alkoi jo olemaan ihan kiva. Otettiin ennen varsinaista työskentelyä vielä laukat molempiin suuntiin ja niissä Domi olisi saanut mennä enemmän eteen. Poni oli myös hieman epätasainen edestä ja heilutteli päätään pariin otteeseen.

Aloitettiinkin sitten ihan ravipuomeilla, jotka opettaja oli säätänyt meidän verkatessamme. Ravipuomit tultiin jo alussa kevyessä istunnassa tarkoituksena pitää hyvä asento läpi puomien, jotka siis olivat linjan osat. Linjan esteiden keskellä pitikin seuraavaksi alkaa tehdä siirtyminen käyntiin kevyessä istunnassa. Pari kertaa Domi hieman huijasi ja meni slowmotion ravia :D. Muuten siirtyminen onnistui ihan kivasti, tosin liikkeellelähtö olisi saanut olla napakampi.



Puomeja tultuamme hetken aikaa nostettiin linjan ensimmäinen este ristikoksi ja toinen pikkupystyksi. Lähdimme sitten tulemaan ihan normaalisti esteitä vuorotellen. Domin kanssa ensimmäisellä kerralla en muistanutkaan, miten tuon kanssa pitikään ratsastaa. Ponin kanssa nimittäin saa olla tarkkana ulko-ohjan kanssa, ettei se karkaa lapa edellä ulospäin. Alussa en ehtinyt tarpeeksi hyvin suoristaa, minkä takia poni hyppäsi vinossa ristikon.

Noh, alun virheen onnistuin sitten myöhemmin korjaamaan ihan hyvin, kun muistin vahtia ja estää Domia punkemasta ulospäin. Esteet poni hyppäsi ilman ongelmia ja pian tultiin alkukorkeuksilla pieni rata, johon kuului kaikki esteet. Domilla oli mukavan reipas laukka ja poni hyppäsi innoissaan korvat höröllä esteet. Oli hauska taas olla tutun ponin selässä hyppäämässä, se tuntui vaivattomalta ja kivalta.



Radan jälkeen sitten oli aika korottaa, kun ponin kanssa kuitenkin halusin mennä kisakorkeudella. Ravailin hetken aikaa esteitä säädettäessä ja sitten lähdin matkaan. Opettaja sanoi, etten saisi ajaa liikaa. Tottahan se on, piti vain malttaa ja odottaa. Kyllä se este sieltä tulisi vastaan. Kuitenkin mielestäni tultiin aika sujuvasti paikkoihin, ja meillä oli sellainen hyvä radansuorittamisvauhti päällä. Kunhan maltoin odottaa estettä, niin kaikki oli hyvin. Domi hoiti tosi kivasti hommat kotiin, sillä oli hauska hypätä. Poni on vaan kasvanut niin paljon, nykyään siitä on tullut esteillä ihan luottoratsu.

Tunnin jälkeen tulin siihen tulokseen, että tässä tilanteessa varmasti järkevintä olisi valita Domi kisoihin. Ihan vain senkin takia, koska nämä olivat toiset kisani 70-80cm korkeudella, joten siinä mielessä Domi olisi varmempi vaihtoehto näistä poneista. Dexterillä on myös niitä erilaisia päiviä, joskus se vain osaa olla niin porsas ja varsinkin isommilla korkeuksilla pitäisi saada tietty draivi päälle ennen radalle menoa. Listalle päätyi sitten tämän pohdinnan jälkeen Domi.

"oho tässähän on ihan este!" :D

pieni sneakpeak tulevasta kuvasadosta..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti